U čast Karlu

Met Gala je s razlogom bila ispunjena motivom cvijeta kamelije

02. svibanj 2023.

Fotoghrafije: AFP

Uzvanici su pokušali ostati u temi Met Gale tako što su igrali na simbol koji je neodvojivi dio Chanela - cvijet kamelije.

njujorškom muzeju Metropolitan održana je dugo očekivana Met Gala, a gosti su ove godine odali počast (manje ili više uspješno) Karlu Lagerfeldu. Iako najpoznatiji po radu za Chanel, Lagerfeld je za vrijeme duge karijere ostavio svoj trag i u drugim modnim kućama te je pokrenuo i vlastitu.

A oni koji nisu nosili neki komad povijesti kojeg je Karl dizajnirano, odlučili su odabti mu počast motivom cvijeta kamelije koja je sinoć bila itekako prisutna na crevnom tepihu. Kamelija je doduše cvijet kojeg je obožavala Coco Chanel koja je 1913. godine snimljena na plaži s bijelim cvijetom kamelije kojeg je vezala oko struka crne haljine. Lagerfeld je koristio motiv ovog cvijeta u brojnim kolekcijama, počevši s couture linijom 1984. godine. Kao dodatak odjeći, dio nakita ili modnih dodataka, kamelija je interpretirana na mnoge načine, što su iskoristili i uzvanici Met Gale - od Rihannine haljine i plašta s 30 kamelija sačinjenih od 500 latica, Bad Bunnyja u bijelom Jacquemus odijelu do Anne Hathaway u Versace haljini od tvida s dva cvijeta kamelije - izdvajamo uzvanike koji su večer posvetili cvijetu koji je zaštitni znak Chanela.

image

Rihanna u Valentino haljini i A$AP Rockyu Gucciju

image

Anne Hathaway u Versaceu

image

Jennie Kim u Chanelu

image

 Olivia Rodrigo u Thom Browne haljini

image

Lily James u Tamara Ralph Couture haljini

image

 Emily Blunt nosi Michael Kors Collection

image

Paris Hilton u Marc Jacobs haljini

image

Cardi B nosi Chen Peng kreaciju

image

Bad Bunny u Jacquemusu