Tjedan visoke mode

Mikro suknje, bijele čarape i mnogo tila u izvedbi francuskog brenda

23. siječanj 2024.

Fotografije: LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT 

Dijana Šimunić

Jedna od najiščekivanijih kolekcija visoke mode neupitno je ona francuske modne kuće Chanel.

Uvjerljivo najljepša modna pozornica ovih se dana ‘‘smjestila‘‘ u Parizu gdje traje Tjedan visoke mode i predstavljanje najnovijih kolekcija odabranih luksuznih kuća. Kao i obično, s nestrpljenjem se čekala haute couture kolekcija francuskog brenda Chanel, koja je najavljena s kratkim filmom "Button" u kojem glavnu ulogu ima ambasadorica kuće, glumica Margaret Qualley, a u kojem možemo čuti i neobjavljenu pjesmu Kendricka Lamara. 

U novoj kolekciji visoke mode prevladavaju pastelne boje, neizostavni su komadi od tvida i til te cvjetni uzorci i bezvremenski krojevi prepoznatljivi za kuću Chanel. Reviju je otvorila glumica Margaret Qualley koja je nosila kratku jaknu s ovratnikom od tila u kombinaciji s mikro suknjom i dodatkom nježnog organdija. 

Gotovo svi modeli, pa tako i ona, nosili su i sjajne bijele čarape, a kroz cijelu kolekciju provlačio se i prozirni, nježni til kao glavni detalj. Iznimka nije bila niti vjenčanica s kojom je revija zatvorena. 

"Željela sam u fokus staviti til, noge i lakoću, donijeti ljeto na modnu pistu", izjavila je kreativna direktorica Virginie Viard koja je ovog puta iznenadila kratkoćom haljina i suknji pa mnogi ističu kako se radi o vrlo odvažnoj kolekciji visoke mode.