Kampanja za jesen/zimu

Minimalizam i decentni prorezi u modnoj priči Marije Kulušić

10. rujan 2021.
Fotografije: Denis Butorac

Minimalističke forme upotpunjene izrezima te održivi materijali poput antiknog lana i svile koja je bojana prirodnim bojilima dio su zimske kolekcije jedne od naših najcjenjenijih dizajnerica.

"Kao odraz zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako sve što se zbiva u meni mora izaći na površinu. Upravo ta pomisao se suptilno provlači kroz kolekciju. Ocrtava se kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani kako bi dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja", ovim riječima opisuje novu zimsku kolekciju dizajnerica Marija Kulušić.

Cijela kolekcija za koju su predstavljeni vizuali izrađena je pretežito od prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka, a kao i u svakoj prijašnjoj, Marija se vodila računa od održivosti. Tako je primjerice predimenzionirana torba kao dodatak izrađena od kože koja je ostatak prehrambene industrije, svila, korištena za izradu marame bojana je prirodnim bojilima, a u kolekciji su pretežno korištene deadstock tkanine i iz prošlih kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja. 

Minimalističke forme prevladavaju kolekcijom koju karakteriziraju i decentni prorezi i zemljane boje poput smeđe, bež crne i nježnije ružičaste. Moramo izdvojiti divni pulover od vune i kašmira, kao i strukiranu haljinu midi dužine u nježnoj boji kadulje. Za šminku i frizuru zadužena je Petra Sever, a u ulozi modela u ovoj modnoj priči našla se Laura Bračun.