Kategorija: modni klasik

Model sunčanih naočala kojeg biraju snažne i samopouzdane žene

28. travanj 2023.

Fotografije: Promo

Sponzorirani sadržaj/Lea Ladišić

Sunčane naočale mogu biti više od samo modnog dodatka: uz prave modele se osjećamo sigurno, samopouzdano i neovisno. Iz tih razloga, ove okvire već desetljećima biraju snažne žene.

Napokon, stiglo je toplo vrijeme koje ukazuje na dolazak ljeta, a sve snažnije sunčeve zrake podsjećaju nas da je vrijeme za sunčane naočale. U prvom redu one su funkcionalne - služe kao štit od svjetlosti i zaštita su od UV zraka, no odavno su naočale puno više od toga; one su izraz naše osobnosti, saveznik koji istovremeno skriva pogled i daje na mističnosti, a isto tako naglašava ljepotu lica i individualnost - zato nam je važno pronaći model koji odolijeva prolaznosti vremena i trendova, dizajnom je bezvremenski i služi kao sjajan booster našem samopouzdanju. 

Zato smo u potrazi za sunčanim naočalama koje su dizajnirane ne kako bi odgovorile aktualnim trendovima, već kako bi potrebe žene stavile u prvi plan. U širokom izboru modela, i nakon trendova koji sugeriraju minijaturne i uske okvire, vraćamo se na dizajn koji je popularan od još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća i ne gubi na aktualnosti niti dobrom izgledu. Četvrtasti i naglašeni okviri sunčanih naočala oduvijek su simbolizirali eleganciju i samopouzdanost, pa ih biramo i za ovu ljetnu sezonu.

No, neće pristajati svakom obliku lica pa prilikom izbora naočala birajte modele koji odgovaraju izgledu, stilu ali i vašoj osobnosti. Četvrtaste sunčane naočale s masivnijim okvirima dobro će pristajati duguljastom licu jer će unijeti balans i vizualno će skratiti lice. Pristaju i srcolikom obliku, no kod ovog izgleda lica pripazite da su okviri sunčanih naočala tanki ili se nalaze samo na gornjem dijelu naočala, bez puno dodataka, boja i uzoraka. Okruglom licu također dobro pristaju pravokutni i četvrtasti okviri koji daju kontrast izgledu lica kod kojeg su obrazi puni, a izgled mladolik. U svakom slučaju, naočale koje nosimo ne bi trebale skrivati lice već isticati njegove prednosti i prirodnu ljepotu. 

image

Sunčane naočale iz linije brenda Yalea Eyewear

Uz modele koji pripadaju sezonskom trendu, one s četvrtastim okvirima su modni dodatak za kojim ćemo posegnuti u svakoj dnevnoj situaciji, kada smo u žurbi ili nismo sigurni koji model pristaje modnoj kombinaciji. Uz njih uvijek dolazi i stav - pravi su modni statement, upečatljive su i govore o samopouzdanju onoga tko ih nosi, osobito ako nosite modele debelih okvira s uzorcima. U ponudi brenda Yalea nalaze se modeli koji su dizajnirani tako da oblikuju lice, umjesto da ga skrivaju, a ističu se efektnim četvrtastim, debljim ili tanjim, okvirima koji kombiniraju osnovne tonove s koraljnim bojama, što simbolizira snagu, strast i vitalnost. Inače, Yalea je četvrti brend tvrtke DeRigo, nastao u vrijeme Covid-19 krize, a ističu se filozofijom koja je usmjerena na promicanje prava i sloboda žena - vode se estetskim ali i etičnim načelima s kojima se svaka žena može identificirati. I kreativni tim sastavljen je uglavnom od žena te se obraćaju savjesnoj ženskoj publici koja u modnom dodatku vidi puno više od same funkcije. Sunčane naočale služe nam kao štit i želimo nositi one modele koji nadilaze privremenu i prolaznu modu, naglašavaju prirodnu ljepotu, stav, neovisnost, slobodu i eleganciju koja je način življenja.

image

Sunčane naočale iz linije brenda Yalea Eyewear

Izbor modnog dodataka treba predstavlja modnu neovisnost - u sklopu našeg stila su autentični  tek onda kada ih biramo neovisno o tuđim mišljenjima i očekivanjima, nesputane i sigurne u svoje izbore, što je filozofija kojom se žena treba voditi u svakom segmentu života. Nažalost, sloboda žene u suvremenom društvu i dalje je pod okovima društvenih očekivanjima, a naše izbore stalno se preispituje i ograničava. Zato, borbu za neovisnost, potpuna prava, sigurnost i jednakost treba promicati i podržavati u svakom trenutku.

image

Supermodel Cindy Crawford zaštitno je lice kampanje 

Kolekciju sunčanih naočala Yalea u kampanji nose snažne žene i ikone - Cindy Crawford i Bianca Balti, predane u promicanju svjesne, neovisne i pažljive ženstvenosti u skladu s vrijednostima koje zagovara brend. Stilovi naočala ove kolekcije su posvećeni iznimnim i inspirativnim ženama - nose imena poput Anna, Maria, Marion, Amelia, Ella, Maggie, Steffi, Guo, Tania, Carme... i tako odaju čast ženama različitog podrijetla, kulture i godina, koje nisu nužno slavne, ali su se u različitim zemljama razlikovale zahvaljujući svojim životnim izborima, predanostima i postignućima.

Brend Yalea je osnovan s ciljem stvaranja kolekcije naočala s dizajnom koji je istodobno bezvremenski i uronjen u sadašnjost, a cijeli projekt vođen je željom da se u prvi plan stavi ljepota svake žene, kao i elegantan i ženstven stil koji predstavlja unutarnju i vanjsku ljepotu. Osim široke ponude sunčanih naočala, brend zagovara projekte koji potiču rast, afirmaciju i neovisnost žena diljem svijeta - "I was a Sari" projekt posvećen indijskim ženama te projekt "Stronger Women, Stronger Nations" koji podržava afganistanske žene, projekti su koje su do sada realizirali.Za više informacija posjetite derigo.com ili yaleaeyewear.com.

*Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Gloria Glam x DeRigo