Autumn fashion

Modna inspiracija s nakitom u fokusu

27. rujan 2022.

Fotografije: Karmen Poznić Božić

Teuta Mesaroš i Karat Jewelry donose vam inspiraciju za jesenje outfite, a kruna svakog od njih upečatljiv je i dostojanstven komad nakita.

Slojevito odijevanje neizostavna je točka rujna. Oversize blejzeri, cargo hlače, bomber jakna i vječni baloner samo su neki od komada bez kojih ne možemo zamisliti jesenju garderobu, ali neizostavne detalje u čitavoj priči čine i komadi nakita: u zlatnim tonovima, jednostavnih oblika, a maksimalno sofisticirani. U Karatu se, napominje vlasnica i dizajnerica brenda, Rene Krasnić, uvijek inzistira na kvaliteti naspram kvantitete. "Važna nam je održivost i svjesnost u onome što proizvodimo, što nosimo, što jedemo, što nas okružuje."

S time se slaže i Teuta Mesaroš, fashion influencerica i vlasnica brenda Teuta, isto tako nepresušna inspiracija kad su modni trendovi u pitanju. "Svakako više ne kupujem sumanute količine odjeće i accessorizea samo zato da bih uvijek bila viđena u nečemu novom, što više nikad neću nositi", priznaje. "Prerasla sam to. Volim kupovati na promišljeniji način, količinski manje, ali kvalitetnije komade, koje ću moći nositi u skoro svim situacijama, bilo da je riječ o kavi u centru, eventu nekog poslovnog partnera ili rođendanskom partyju. Što se nakita tiče, od malena sam okružena finom estetikom; svjesna sam kolika je moć dobrog komada nakita i uvijek ću izabrati statement komad ispred trendovskog."

image

Nakit Karat: extra thick hoops, connection ring. Bomber i traperice iz Magali

image

Nakit Karat: retro valis, all in one ring, vesta House of Dagmar

image

Nakit Karat, sako Rohe (Magali), traperice Agolde (Magali), čizme Chanel, torba Bottega Veneta

Nakit smatra investicijom koja se isplati jer vrijedne komade uvijek možemo servisirati, popraviti i vratiti u "kao novo" stanje. Vječni komadi mogu se potražiti na društvenim mrežama Karat Jewelryja i njihovoj online trgovini, a u fashion editorialu snimljenom na zagrebačkim ulicama pogledajte kako Teuta kombinira nakit s neizostavnim jesenjim komadima.

image

Nakit Karat, sako Anine Bing (Magali), čizme Toteme, torba Chanel, naočale Saint Laurent

image

Nakit Karat: Cleo naušnice, Cleo ogrlica, snake ogrlica 40cm i snake ogrlica 45cm, sako Anine Bing (Magali), naočale Saint Laurent

image

Nakit Karat: extra thick naušnice, snake ogrlica 40cm i snake 45cm, Coco choker, cipele Chanel, baloner Camilla and Marc, traperice Anine Bing, naočale Anine Bing

image

Nakit Karat: naušnice extra thick hoops, ogrlice retro valis + venetian queen + opleteni Benedikt S, prstenje calm ring, sleek ring, torba Bottega Veneta, sako Rohe (Magali)

image

Nakit Karat, sako Anine Bing (Magali), čizme Toteme, torba Chanel, naočale Saint Laurent

image

Nakit Karat: prsten Cleo, sako Anine Bing (Magali), naočale Saint Laurent