Style File

Modne avanture Florence Pugh

15. listopad 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Ova glumica pažljivo gradi svoju karijeru, ali i odnos s publikom koja je voli zbog njene prirodnosti, opuštenosti i ponešto nekonvencionalne ženstvenosti. Sve se to odražava i na njenim outfitima, vedrim i otkačenim poput same Florence.

Svoj stil opisuje jednostavnim riječima: "Potpuno je drukčiji svaki dan." Ističe da voli boju, hrabrost, i šok na licima promatrača. Florence Pugh neprestano nas zabavlja novim odjevnim kombinacijama, tek ponekad narušivši dramatičan niz ponekim elegantnim, klasičnim outfitom. Kao osoba, ona je sve što nismo navikli da holivudske glumice jesu: prirodna, opuštena i zbog toga na neki zaigran način drska, a to se uvelike odražava u njenom ormaru gdje čitav niz outfita izmiče rodnim stereotipima i normama, kao i onima iz modne industrije. Usklađujući punkcore s princesscoreom i "muške" sakoe sa ženstvenim suknjama, progovara o onom dijelu sebe koji naprosto mora izlaziti iz okvira. Upitana za idealan party outfit, njen je odgovor beskrajno simpatičan: "Uvijek bih se odlučila za kombinezon, jer u njemu možeš visoko skakati. Ili usklađeno pidžama-odijelo, nešto u čemu ćeš izgledati odlično a moći jesti koliko hoćeš bez da se time opterećuješ."

Kad govori o modi i pokušava verbalizirati svoj stil odijevanja, citira svoga oca koji joj je govorio da mora moći "obući svoju osobnost". "Kupovao nam je bijelu odjeću i kasnije je sam uranjao u boje. Odrastala sam njegujući ideju da je hrabrost vrlina." Opisujući modne avanture Florence Pugh, Vogue je napisao kako je riječ o zvijezdi koja se na crvenom tepihu najviše zabavlja. Gledajući njene odabire kroz godine i prigode, svakako se može zaključiti da je to istina. U režiji Pugh može se vidjeti svašta: od voluminoznih komada s plaštevima, haljina neobičnih oblika, onih kratkih i čvrstih koje se savršeno uklapaju uz podignutu frizuru i dijamantnu ogrlicu, pa sve do odijela koja kao da reflektiraju njen istančan smisao za humor. Kad je Florence u pitanju, nema pravila, a očekivati možemo samo neočekivano. Hoće li nas iznenaditi nekim tomboy outfitom ili pak elegantnom dugom haljinom, pitanje je na koje uvijek dobijemo drugi odgovor.