Stilski dnevnici

Modne igre sa Zrinkom Bubanović: Tri cool proljetna looka

19. travanj 2023.

Fotografije: Neja Markičević/CROPIX
*zahvaljujemo Tehničkom muzeju na ustupljenom prostoru za snimanje

Velika obožavateljica trapera i jedna od stylish žena čiji stil rado pratimo - razgovarali smo o modi i stilu sa Zrinkom Bubanović.

"Zaljubljenica u modu, mama troje djece s punim radnim vremenom, poslom vezana za uređenje doma i dječju odjeću. Istinski sretna kada skočim u bazen i otplivam par kilometara" - u kratkim crtama opisuje se poduzetnica Zrinka Bubanović koja je česta gošća street style rubrika, pa smo je s razlogom uvrstili i u ovu našu - stilskih dnevnika. 

Njezina ljubav prema modi i slaganju zanimljivih i razigranih stylinga traje već godinama, zapravo od malih nogu, što se jasno oslikava i kroz njezine modne kombinacije. Iako prati trendove, u njezinom modnom izričaju oni nisu direktno prisutni već su uvijek izvedeni u skladu s njezinim stilom i osobnosti. 

"Moj stil je casual, opušten, s malim pomacima jer ne volim izgledati uniformirano. Slojevito odijevanje volim vidjeti kod drugih, ali ja ga ne podnosim dobro. Ako nosim više od jednog komada odjeće ispod jakne ili kaputa, osjećam se sputano. Zato volim kasno proljeće, ljeto i ranu jesen. S modnim dodacima je slično. Nosim malo nakita, a marame, šalove, kape, šešire, pa čak i remenje izuzetno rijetko. S godinama se moj stil mijenja na način da ću više eksperimentirati, koristiti više boja (jedino se s crvenom nikako ne mogu sprijateljiti)", priznaje Zrinka kojoj je ovo proljetno vrijeme prilika za nove modne igre, pa je i s nama podijelila tri omiljena proljetna outfita.

image

Zrinka nosi: haljina Proenza Schouler, balerinke Gucci, torba Prada

"Moda za mene postaje igra, a dok me apsolutno nije briga za mišljenje okoline, osjećam se ugodno i sretno u svojim odabirima", govori Zrinka koja je velika ljubiteljica traper komada. Klisab suknja od trapera jedan je od posljednjih shopping ulova, a na našem snimanju suknju je spojila s traper košuljom koju je posudila od sina. 

image

Zrinka nosi: košulja Levis, suknja Klisab, čizme Bottega Veneta, torba Coperni

"Uvijek kažem kako nemam omiljeni komad odjeće i zaista nemam. Imam par haljina koje su posebne i jednostavno volim svoju kolekciju traperica. Yves Saint Laurent je rekao kako bi volio da je on izmislio traperice: jer one imaju ekspresiju, skromnost, senzualnost i jednostavnost, sve što on želi u svojoj odjeći. Ja dijelim njegovo mišljenje", priznaje. Od dizajnerskih imena, ima nekoliko favorita, najčešće francuske i skandinavske brendove - Maison Margiela, Coperni, Isabel Marant, a od domaćih dizajnera pri vrhu liste su Krié, Klisab i Marija Kulušić. 

YSL je rekao kako bi volio da je on izmislio traperice: jer one imaju ekspresiju, skromnost, senzualnost i jednostavnost, sve što on želi u svojoj odjeći. Ja dijelim njegovo mišljenje

"Moji trenutni favoriti su nekoliko pari traperica (cargo niskog struka, baggy s izrezima sa strane...) i zelena duga haljina u koju sam se zaljubila prije više od godinu dana čim sam ju ugledala. Kupila sam je nedavno na archive saleu Proenze Schouler i čekam malo toplije dane da je odjenem".

image

Zrinka nosi: majica Christopher Esber, traperice Area, sako Jacquemus, cipele vintage

Inspiraciju pronalazi svuda oko sebe, a posebno voli i generaciju Z i njihov modni izričaj koji se razlikuje od bazičnih lookova koje viđamo na Instagramu. 

"U srednjoj školi sam inspiraciju nalazila na MTV-u, na fakultetu u modnim časopisima, a danas je to britanski i francuski Vogue i Instagram. Nerijetko se i okrenem za stylish ženom na cesti. Također, volim promatrati Z generaciju i njihov stil, volim pogledati i revije dizajnera koje volim na tjednima mode pa spremam najdraže lookove s pista", govori nam. 

Kategorija stila za nju je ono što obuhvaća sve - od odijevanja, držanja i hodanja, preko ponašanja i manira do osobnosti. Postoje osobe koje se u tom smislu ističu, zrače i inspiracija su, smatra, a moda i trendovi su svuda oko nas, ne samo u odijevanju. 

"Pratim trendove, volim vidjeti nove, svježe ideje, pa i to recikliranje starih trendova na novi način zna biti zanimljivo. Sama sebi sam dosadna ako se u tom modnim smislu ne igram s trendovima. Da je zdravo i izvedivo, ja bih mijenjala i dužinu i boju kose na način da mi odgovaraju uz odjevnu kombinaciju", govori Zrinka koja se drži dva modna savjeta: Ako si između dva konfekcijska broja uvijek uzmi veći te onog - "Odijevaš tijelo i svoju osobnost, ne godine!"

U poslovnom, casual ili elegantnom outfitu, uvijek zadržava dozu svoje osobnosti, a kroz energiju definira i ženstvenost: "Ona je za mene sveukupni dojam koji žena ostavlja, energija kojom zrači i pogled. U očima je sve. Da se vratim na Yves Saint Laurenta: Kod haljine je najvažnija žena koja ju nosi".