DAŠAK ŠARENILA

Modni dodatak koji se nosi od siječnja do prosinca, u svim kombinacijama: Ovo su modeli koje će svi željeti

09. studeni 2023.

Streetstyle Milano

Dijana Šimunić/ Sponzorirani sadržaj

Upravo su modni dodaci poput sunčanih naočala jedan od najvažnijih dijelova outfita koji će istaknuti čak i onu najjednostavniju kombinaciju.

Sunčane naočale modni su dodatak koji se nosi tijekom cijele godine, od siječnja do prosinca, i to u gotovo svim kombinacijama. Upravo je to razlog zbog kojeg niti početkom studenog ne zaboravljamo vlastiti outfit upotpuniti modelom sunčanih naočala koji je praktičan, ali i trendi, a kod biranja se vodimo onima za koje znamo da će biti popularni i iduće godine. 

U novim kolekcijama poseban fokus se stavlja na različite boje i uzorke, pa onima koji obožavaju upečatljive modne dodatke neće biti nimalo teško pronaći nešto za sebe. Na ulicama modnih metropola mnoge su trendseterice ove jeseni posezale za sunčanim naočalama koje su bile ključan dio njihovog outfita. 

image

Streetstyle Pariz

image

Streetstyle Milano

image

Streetstyle Milano

I dok su na ulicama Milana i Pariza neke cure isfurale naočale s casual i sportskim kombinacijama, druge su svoje outfite upotpunile naočalama zanimljivih okvira. Modeli koji se posebno ističu jesu oni sa staklima u boji. Ove su naočale toliko efektne da će i jednostavan outfit učiniti zanimljivim, a pogled koji se pruža kroz obojana stakla svakako je ljepši nego onaj bez njih.

image

Streetstyle Milano

image

Streetstyle Milano

Zanima vas kako najbolje uskladiti ove sunčane naočale s outfitom? Kao prvo, možete odabrati upečatljive okvire sa staklima vibrantnih nijansi koje najčešće idu na sportsku estetiku, dok se nešto "blaža" verzija trenda odnosi na monokromatske modele s crnim ili žutim staklima te su odličan izbor za stvaranje looka koji u sebi nosi dašak futurizma.

 

image

Streetstyle Milano

image

Sunčane naočale Fila/Police/Philipp Plein

Biciklističke ili takozvane speedy naočale u modi su i ove jeseni, a trendseterice ih najviše nose upravo s ranije spomenutim staklima u boji, i to uglavnom u kombinaciji s bezvremenskim jeansom ili crop top majicom i cargo hlačama. Isto tako, uvijek ih je moguće spojiti s business outfitom za sve one koji nastoje postići nešto odvažniji look koji uvijek izgleda savršeno. Ovakvi okviri najbolje će pristajati licu kvadratnog oblika jer će omekšati kutove i konture lica. 

image

Streetstyle Paris

Za sve one koji nastoje postići pravi jesenski statement idealan su izbor naočale s okvirima živih tonova. Naime, upravo su sunčane naočale u boji, i to pogotovo one s tankim okvirima ili bez njih, jedan od vodećih trendova koji je već opasno zaživio na ulicama modnih metropola.

Super je stvar što ih u vlastiti stil nije uopće teško uklopiti. Naime, savršeno pristaju jednostavnijim stilovima kao određena doza osvježenja, ali i nešto ‘‘življim‘‘ kombinacijama za one malo hrabrije. 

image

Streetstyle Milano

image

Sunčane naočale Yalea/Furla/Police/Fila

Isto se tako ističu i nešto masivnije sunčane naočale koje dolaze u nekoliko različitih boja i privlače pažnju upravo svojim jedinstvenim dizajnom. Naime, kombinacijom nekoliko boja osvježit će i najjednostavniji outfit, što je idealno za tmurne jesenske dane koji su pred nama. U skladu s već prepoznatljivim karakteristikama, ove se naočale prvenstveno ističu svojim profinjenim oblicima, maksimalističkim detaljima i dekorativnim elementima koji osvajaju na prvi pogled. 

image

Streetstyle Milano

image

Sunčane naočale Furla

Adute za novu sezonu predstavila je renomirana talijanska tvrtka De Rigo s novom sunčanom kolekcijom talijanskih ikona POLICE i Furla, do švicarskog Philippa Plaina, sportske File pa sve do ženstvene Yalee. Modeli iz sunčane kolekcije 2024. dostupni su u maloprodajnoj mreži De Rigo partnera: Optika Anda, Livision optika i Optika Jo-Jo.