Drugačija modna priča

Modni duo Elfs predstavio nove, ženstvene komade uz posebnu scenografiju

09. srpanj 2020.
Fotografije: Danijel Galić
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Dizajnerski duo kroz fotografije nam je ispričao modnu priču nastalu u vremenu karantene, ali i stvarnosti koja je obilježena potresom. Rezultate, iskustva i očekivanja otkrivaju za Gloriju Glam.

Drugačiji editorijal stiže iz radionice hrvatskog dizajnerskog dvojca Elfs i pritom mislimo drugačiji koloritom i načinom prezentacije od onog koji nam Aleksandar i Ivan inače nude. Negativnu situaciju dizajneri su iskoristili za rad, a rezultat toga je kampanja nastala u jedinstvenim uvjetima, onima koji se, nadamo se, neće ponoviti.  

"Novi uvjeti za nas su vrlo inspirativni, volimo taj svoj instinkt za stvaranje i kada nije sve ružičasto. Možda nas uspjesi i više vesele kada dođu iz težih uvjeta. Usred renovacije poslovnih prostorija naše firme, točnije našeg uredskog djela koji je jako nastradao u potresu, shvatili smo da imamo idealnu kulisu za koju se nadamo da je nećemo više nikad imati. Oguljeni zidovi, plafoni puni pukotina i prašina koja se tek slegla scenografski su utjelovili kulisu fotografija kojih ćemo se još jako dugo sjećati, pogotovo zbog priče potresa i tadašnje karantene zbog koronavirusa koja stoji iza njih... Na setu nije bilo puno ljudi: samo fotograf Danijel Galić i modeli Michelle Korenic i Sara Biuk. Šminku i frizuru smo pripremili ranije, nije bilo tipičnog šušura, sve je bilo i brže nego inače, a rezultat nas je i više nego očarao", kazao nam je Aleksandar Šekuljica o snimanju nove kolekcije Elfs Beige.  

A spomenutom kolekcijom prevladavaju fluidni šifoni, kruta i izvezena platna te tvid, svi oprečni u ovoj modnoj priči da bi zajedno tvorili spoj ženstvenosti i djevojačke razigranosti. U spoju s derutnom scenografijom ženstveni komadi dodatno su naglašeni. 

Na pitanje koji im je komad iz nove kolekcije posebno drag, odmah odgovaraju: "Volimo pitanja na koja možemo odgovoriti iz prve - radi se o tvid kompletu suknje i topa". 

Modni duo očekuje da će jesen biti još malo uzdrmanija, ali da će do kraja godine biznis opet starim putevima i tome se vesele. 

"Ponudu u ELFS dućanima ćemo prilagoditi situaciji i definitivno nuditi veći broj odjevnih komada za slobodno vrijeme, a manje takozvani svečani program", komentira Aleksandar trenutnu neizvjesnu situaciju na modnoj sceni. Kaže, koliko god nas je korona sve razdvojila, posao nas sve spaja, kako međusobno njih u timu, tako i njih s klijentima.

"Iznimno se veselimo jedni drugima i svaki susret je neka nova priča, kao da smo svi međusobno bili razdvojeni deset godina. Otprilike tako je i izgledalo i otvaranje fizičkih prodajnih mjesta u Rijeci, Splitu i Zagrebu nakon korone kada se sreća klijenata nakon ponovnog otvorenja mogla osjetiti u prostoru koje smo uspjeli zadržati i nadamo se da će tako i ostati. Vidimo koliko jedni drugima značimo, klijente uljepšavamo za svakodnevicu i specijalne prigode koje su im itekako nedostajale jer nama ljudima je u prirodi da sa se s vremena na vrijeme malo više proveselimo, društvena smo bića, a kada je u kombinaciji i moda to mora ispasti odlično", zaključio je dizajner. 

Fotograf: Danijel Galić

Šminka: Ines Krajinović

Frizura: Studio Marcela

Modeli:  Michelle Korenic i Sara Biuk​ za Talia models