Street style

Modni eskapizam dolazi ravno s ulica uzavrelog Milana

22. lipanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Donosimo presjek s ulica i modnih pista s održanih muških Tjedana mode.

Street style scena reflektirala je uzbuđenje i dobro raspoloženje koje je energijom napunilo Milano i London posljednjih dana. U Milanu je završen Tjedan muške mode, koji se prati sa sve više zanimanja, a uz modne piste i nove kolekcije, uzbuđenje donosi i ulična moda. Temperature su visoke, dakle nose se ljetne neutralne boje, crop topovi i kratke hlače, vibrantne boje i uzorci u maksimalističkim modnim lookovima - moda je pomaknuta, izlazi iz okvira uobičajenog, ponekad čak i iz okvira praktičnosti i prave funkcije.

Čini se da je bazičan komad poput bijelog tank topa omiljen u svačijem ormaru, a najčešće se nosi uz cargo ili ležerne duge hlače te u nekim slučajevima, ispod lagane i otkopčane košulje. S druge strane, ulična muška moda predlaže prsluke od odijela kao ljetni elegantniji izbor koji nosi veoma ležerni štih. Siluete su baggy i opuštene, košulje su boxy kroja i nerijetko su ispunjene apstraktnim uzorcima i bojama, a od modnih dodataka, na cijeni su bucket i slamnati šeširi.

Granice između kategorija muški/ženski look su zamagljene, kako na modnim pistama, tako i na ulicama. Odjeća koja se ne dijeli na rod zastupljena je u kolekcijama dizajnera pa samim tim sve više prisutna i na ulicama.

S modne piste

image

Versace (lijevo) i Erdem (desno)

image

JW Anderson kolekcija za 2023.

image

Kolekcija modne kuće Prada za 2023. 

JW Anderson je predstavio kolekciju koja je privukla puno pažnje - od korištenja simbola djetinjstva: volana BMX-a, slomljenog skateboarda, CD-ova koji su dio pulovera pa sve do bar kodova kao komentara kapitalističkog okruženja. Prada se također ističe kao favorit modne svite koja je zadivljeno promatrala novu kolekciju, a Pradinih komada iz prošlih kolekcija nije nedostajalo niti u street style kombinacijama. Izdvajamo lookove koji su nas se dojmili.

Street style

image

Fotografije: IMAXtree
tjedan muške mode 2023