Après-ski

Modni komadi koji se nose na skijalištu

21. prosinac 2022.

Ftografija: Profimedia

Društvene mreže uskoro će preplaviti fotografije s poznatih skijališta, a ako i sami planirate krenuti na ski getaway, pobrinuli smo se da to učinite sa stilom.

Vjerojatno nećemo imati bijeli Božić, no to ne znači da ne možemo uživati u snježnim radostima na skijalištima i odmorištima u gorskim predjelima. Ako ste se odlučili uputiti na neko od skijališta, bilo na tjedan dana ili samo na vikend, i ove godine to možete napraviti u maniri prave modne ikone. Zimske kolekcije već su stigle na poznate modne destinacije, od high street giganta poput Zare koja je ove godine izbacila ozbiljnu skijašku kolekciju, pa do luksuznih imena poput talijanskog Guccija.

image

Gucci kolekcija Après-Ski Hiver 2022/2023. Fotografija: Profimedia

image

Dior kolekcija za zimu
Fotografija: Profimedia

Gucci Après-Ski kolekcija nudi odjeću i modne dodatke poput pletiva i prošivenih jakni s logom brenda te torbama i ruksacima, a dio kolekcije su i sportski komadi nastali u suradnji sa sportskim brendom adidas. Zara donosi kolekciju koja je ispunjena klasičnom skijaškom opremom koja spaja retro i trendi estetiku - osim crne i bijele, ističu se akcenti u zelenoj i nebesko plavoj nijansi, prošivene i tople jakne, skijaški kombinezoni i oprema poput toplih čizama i skijaških naočala. Istražili smo i ponudu ostalih brendova - Dior je predstavio DiorAlps kapsulnu kolekciju u kojoj je najveća zvijezda prepoznatljivi oblique uzorak kao i skijaške buce s logom brenda.  

Kod fashionistica, zimski komadi Chanela ostaju modni evergrin, a prošlogodišnja Miu Miu zimska kolekcija i ove godine jednako je popularna s oversized prošivenim komadima u pastelnim nijansama. Zimske buce koje su apsolutni must have su Moon Boot koje se, osim na skijalištima nose i na gradskom betonu - jednako kao The North Face prošivene jakne koje su isplativa modna investicija koja se nosi godinama nakon kupovine. 

image

Skijaški kombinezon Holden; Net-a-Porter (715 eura; 5387 kn)/
komplet majica i tajice s uzorkom Perfect Moment; Net-a-Porter (600 eura)/
čizme Zara (69,95 eura; 527,05 kn)

image

Čupavi prsluk Erin Snow; Net-a-Porter (630 eura)/
skijaška kaciga Zara (299 eura; 2252,80 kn)/
skijaške hlače Colmar; Zalando (145,17 eura; 1094 kn)/
zimska majica Bogner Fire + Ice; Zalando (159,11 eura; 1199 kn)

image

Pletena kapa Max Mara (97 eura)/
pletena majica Isabel Marant (trenutno rasprodano)/
jakna od flisa The North Face (330 eura)/
nepropusna jakna Zara (169 eura;1273,30 kn)/
skijaške naočale Prada

image

Zimske buce Moon Boot; Zalando (1279 kn; 169,72 eura)/
prošivene hlače Khrisjoy; Farfetch (709 eura)/
skijaška jakna Moncler Grenoble; Farfetch (1547 eura)/
čupave rukavice Max Mara (155 eura)