SEND NUDES

Muški kupaći kostimi tema su nove kolekcije Donovana Pavlekovića

20. travanj 2023.

Fotografije: Donovan Pavleković

Kolekcija koju je predstavio mladi domaći dizajner i fotograf nastajala je gotovo dvije godine.

Fotograf, stilist i modni dizajner Donovan Pavleković do sada je ostvario suradnje s domaćim i regionalnim umjetnicima, a sada je predstavio novu kolekciju SEND NUDES, kojom se odlučio posvetiti muškim kupaćim kostimima. 

Otkriva kako je rad na kolekciji trajao je gotovo dvije godine, u međuvremenu je predstavio nekoliko kolekcija odjevnih komada, a njegova ljubav prema donjem rublju i kupaćim kostimima krenula je od njihove komplicirane konstrukcije i izrade koju odlikuje mnogo sitnih detalja i začkuljica koje mogu narušiti skladnost tijela.

Prvi prototipi nastali su tokom rada na prvoj kolekciji "Beautiful crime", a zbog opsežnog istraživačkog rada ovi mali, ali itekako efektni komadi zaslužili su postati dio samostalne kolekcije. "Kao i uvijek, sve je krenulo od kože. Usko, kompaktno i itekako udobno. Tri bazna outfita dolaze u tri boje - Mister, Stroke i Bone, koje su izrađene u nježnoj i neodoljivoj mikro - likri.", otkriva dizajner detalje kolekcije.  

Objašnjava i naziv kolekcije: "SEND NUDES is a request, usually from a man, for naked pictures, usually of a woman and often on social media, internet dating services, or private text messages. These passionate pleas usually don‘t result in actual nudes, but they have become the source of a lot of internet humor".