Suvremena muževnost

Muški nakit se oslobodio: 5 ogrlica za kojima žudimo

27. siječanj 2022.

Fotografija: IMAXtree

Ne mora se biti "feminiziran" za nošenje nakita, dapače - valja biti samo hrabar & odvažan, muški nakit oslobađa i spaja razne rodne "igre", a njegova nositelja čini cool, samouvjerenim i osvještenim frajerom.

Muški nakit je sve ljepši i sofisticiraniji. Ogrlice i prstenje prednjače u tome. Konačno se napuštaju vječni "muški" motivi – glave kostura, čvrsti i debeli lanci, križevi, sportski elementi i crna boja. Nakit je postao puno razigraniji, više uniseks te prilagodljiv različitim outfitima. Donosimo vam pregled nama pet zanimljivih modela koje bismo željeli nositi ili koje bismo voljeli da netko nama blizak nosi.

BLEUE BURNHAMOVA

Istoimena linija nakita je primarno bila rađena za prijatelje dizajnera, a potražnja je naglo porasla te omogućila stvaranje potpuno formiranog suvremenog brenda nakita. Ova reciklirana srebrna ogrlica koja na sebi ima safir posebno nam je lijep dio kolekcije.

image

Bleue Burnham; Matchesfashion (3561 kn)

VEERT

Pošteno je reći da je Harry Styles bio ključan u ideji otvaranja bisera za muškarce, tako da nema razloga da ne uvedete prelijepe dragulje u svoj popis nakita. Kada je u pitanju ovaj Veert komad, sviđa nam se jednostavnost slatkovodnog bisera koji nježno stoji pored zelenog oniksa, a 18-karatno pozlaćeno srebro donosi pravu količinu štiha. Zapravo, ova ogrlica zgodan je ulaz u svijet bisera.

image

Biserna ogrlica Veert; Ssense (3561 kn)

MIANSAI

Jednostavnost ovog komada podsjeća nas na tipični francuski antikni nakit čiji već dodir ostavlja trajne dojmove na vlasnike koji ih nose. Robusna konstrukcija od sterling srebra osigurava kvalitetu i dugovječnost, dok blijedoplavo obojeni emajlirani privjesak unosi malo lijepih kamenčića boje u cjelokupni izgled.

image

Ogrlica Miansai; Mrporter (1137 kn)

ALIGHIERI

Elegancija počinje kupnjom od Alighierija. Naš najbolji izbor? Ogrlica Intrepid Explorers, koja kombinira 20-inčni lanac užeta od sterling srebra s brončanim medaljonom od 24k pozlaćenog zlata. Nanesite ga preko tanke crne dolčevite za maksimalan učinak.

image

Biserna ogrlica Alghieri; Matchesfashion (3561 kn)

RÄTHEL & WOLF

Lanac zmija – inače poznat kao 'brazilski lanac' - uvijek je intrigantan izbor za nakit. Osjećaj patentnog zatvarača koji ćete osjetiti dok vaši prsti trče duž zakrivljenih ploča lanca dovoljno je uzbuđenje koje će vas navesti na kupnju. No, konstrukcija od 18-karatnog zlata, estetika koja se lako oblikuje i visokokvalitetno pričvršćivanje stavljaju ga u kategoriju "ono nešto što se mora imati."

image

Rathel and Wolf; Ssense (2302 kn)