y/Gia

Na listi želja: cool torbica hrvatskog dizajna

09. lipanj 2021.
Fotografija: Promo

Dizajnericu Jelena Geštakovski pratimo već neko vrijeme, a model njezine torbice u posebnoj boji našao nam se na listi želja.

Nova modna sezona koja je najavila ponovnu vladavinu glamuroznih outfita u prvi plan nam je donijela boje, jarke i upečatljive, one koje smo nekada možda i zaobilazili. Posebno smo slabi na modne dodatke u cool bojama kao što su zelena, narančasta i ružičasta, 'it' komadi sezone dolaze upravo u ovim nijansama, a jedan koji ćemo nositi i bez obzira na trendove smo pronašli u ponudi domaćeg brenda y/Gia.

Iza ovog relativno mladog hrvatskog brenda stoji dizajnerica Jelena Geštakovski koja kroz odjevne predmete i modne dodatke u manjim serijama istovremeno progovara o problematici današnjice, a pritom je zabavna i odvažna. "Smatram da je odjeća, osim funkcionalne uloge, također medij koji prenosi poruku potrošaču. Naučena sam da kolekcije kreiram po pitanjima koja me u nekoj životnoj fazi okupiraju, a kroz stvaranje odjeće ta problematika postaje trodimenzionalna", kazala nam je dizajnerica u posljednjem intervjuu. 

image
Torbica je dostupna i u zagrebačkoj vintage trgovini Mango Sticky Rice

Jedan od efektnih komada koji nam se nalazi na listi želja je y/Gia torbica nabranih detalja, narančaste boje i izrađena od eko-kože. Ovaj cool model dolazi u nekoliko boja, a dizajnerica ga ironično naziva Overpriced Purse. Za ljetnu sezonu biramo onu u narančastom tonu koja će se slagati u ležernim dnevnim i glam večernjim lookovima, a na Instagram profilu brenda nabaviti je možete po cijeni od 370 kuna.