‘WAKE UP BEAUTY, IT‘S SPRING!‘

Na listi želja: Održivi komadi iz nove kolekcije A‘Marie

02. ožujak 2020.
Fotografije: Senja Vild
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Dizajnerica Anamarija Brkić priča o svojoj novoj kolekciji kojom promiče slow fashion, modnu filozofiju kojom se vodi od samih početaka te otkriva zašto su za nju odriživost i luksuz dva neraskidiva pojma.

U novoj kolekciji dizajnerica Anamarija Brkić predstavlja prepoznatljive nježne i romantične bluze, culottes hlače, balonere, suknje i kombinezone koje nude brojne mogućnosti kombiniranja u dnevnim i večernjim kombinacijama. Svi komadi proizvedeni su od ekološki prihvatljivih materijala u fair trade sustavu, a fokus je stavljen i na vegansku kožu pa s time i na modnu održivost. 

"Naglasak je da svaki komad ima svrhu, a stvoriti privlačnu estetiku i pritom postići emociju je veliki izazov. Povodim se vlastitom intuicijom i pokušavam sa svakom kolekcijom dati svoj maksimum, poštujući vrijednosti koje i sama svakodnevno živim. Jednostavno volim tradiciju, volim modu, volim stvarati u pozitivnom okruženju i kolekcije su upravo produkt toga", rekla nam je dizajnerica i vlasnica brenda A'Marie Anamarija Brkić.

image
'Kada kreirate imajući na umu prave vrijednosti, i kada se s pažnjom i poštovanjem odnosite prema ljudima i njihovoj tradiciji, unoseći pritom u svaku kreaciju veliki trud, jednostavno stvorite ljepotu'

Veganska koža koja se koristi u novoj kolekciji je u sastavu preko 50% viskoze, a pamuk, čipka i svila su iz Japana, rađeni po najvišim ekološkim standardima. Alcantara, MicroModal i Tencel tkanine su od vlakana bambusa i eukaliptusa. Remenje je rađeno u nekoliko manjih tradicionalnih faktura, dok su torbe od ekološke vune rezultat suradnje brenda Wool Fabrique by Maya Bekto i A’marie. Nastale su u tkalačkim fakturama na starim tkalačkim stanovima, po uzoru na tradicionalne načine koji se prenose već generacijama.

image
Torbe i remenje nastalo je na tradicionalnim tkalačkim stanovima 

"Svaka torba je unikat jer je ručno izrađena. Bilo da ih nosite u ležernim stylinzima uz bež hlače od cupre i čipkastu bluzu, ili u nešto finijem izdanju uz lakiranu jaknu boje karamele i malu crnu haljinu, ova torba izgleda sjajno u svim situacijama", ističe dizajnerica.

image
Za izradu ručno rađene torbe ili remena potrebno je minimalno 48 sati 

Na pitanje hoće li nas spasiti slow fashion koji promiče svojim brendom, dizajnerica odgovara kako vjeruje da mali koraci pokreću velike stvari u svijetu i da sve one pozitivne stvari koje svakodnevno činimo u životu u jednom trenutku rezultiraju većom promjenom koje onda postanemo svjesni.

"Održivost, koja je u posljednje vrijeme postala trend kojem se okreću svi svjetski brendovi, je poslovna filozofija kojom se vodim od samih početaka brenda A'Marie. Za mene su održivost i luksuz dva neraskidiva pojma koji objedinjuju sve ono u što osobno vjerujem i na čemu aktivno radimo u našem brendu. U tom pogledu nikada nismo radili kompromise. Educirali smo se o svim novim eko-friendly materijalima i tehnologijama proizvodnje koje su se pojavile na tržištu i implementirali ih u svoje kolekcije kako bismo postali maksimalno održivi u svom radu", ispričala nam je Anamarija. 

image
Kroz ekološke materijale i vegansku kožu fokus je stavljen na modnu održivost

Svaka njezina kreacija dolazi s pričom - u sebi nosi lokalnu tradiciju, znanje i kvalitetu, a svrha joj je da na magičan način zaokruži individualan styling. Anamarija je najbolja ambasadorica svog brenda, a iz nove kolekcije ima favorita. "Mnogi modeli su rađeni koristeći krug u konstrukciji, simbol ženstvenosti, senzualne siluete ali i prirode, zemlje. Svakako model koji bi izdvojila kao favorit je bijela vegan haljina s okruglim vezenim rukavima pod imenom Shay", otkriva i predlaže ih nositi s Nimo torbom. 

image
Bijela Shay haljina čipkanih detalja i naglašenih rukava kao romantičan izbor za proljetni styling 
image
Kolekcija za novu sezonu dolazi pod imenom 'Wake up Beauty, It’s Spring!'
image
Dizajnerica promiče slow fashion filozofiju