Style file

Najmlađa urednica Voguea ima ubojiti stil

27. veljača 2021.
Fotografija: Profimedia

Odvažno i zabavno, prije svega jako stylish, ova međunarodna stilska ikona izvor je inspiracije za trendi stil koji odskače od uobičajenog minimalizma.

Hrabar i eklektičan stil, kosa u boji i suptilni make-up lookovi, Kineskinja Margaret Zhang rođena je u Australiji, živi u New Yorku, a uskoro za stalno seli u Kinu jer je postala najmlađom urednicom kineskog izdanja magazina Vogue. Ova 28-godišnjakinja nema iskustva kao modna urednica, no ne sumnja se da se na tom mjestu neće dobro snaći, kao kreativka s inovativnim idejama i širokim znanjem o modnoj industriji, Kinu bi trebala uvesti na globalno tržište.

Ide joj u prilog i iskustvo kreativne direktorice, stilistice, književnice, influencerice i modela. Naime, modni blog pokrenula je mlada, još 2009. godine, u svijet mode ušla je kao šesnaestogodišnjakinja i kako sama kaže, našla se na dobrom mjestu u pravo vrijeme, u samim začetcima modnih blogova brzo se istaknula u tada još nezasićenom okruženju.

image
Fotografije: Profimedia/Rexfeatures.com

Kosa u bojama njezin je zaštitni znak, trenutno njeguje tirkiznu boju koju malo tko može nositi, no u njezin stil uklapa se sjajno. U njezinom ormaru nalaze se pretežno sakoi - obožava ih nositi i kombinira ih uz klasičan t-shirt, što je modna formula s kojom ne možete pogriješiti. No često outfite začini s pomaknutim komadima, dok eklektični stil balansira s minimalizmom. Anine Bing, Raf Simons, Loewe, Dries van Noten neki su od dizajnera koje voli i cijeni.

image
Margaret Zhang
Fotografija: rexfeatures.com

Kako kosa igra glavnu ulogu u njezinoj beauty priči, make-up najčešće je minimalan, dovoljna je čista, zdrava koža i klasična linija crnim tušem. S obzirom na to da često putuje svijetom, ˝magistrirala˝ je umijeće slojevitog odijevanja, obožava čizme, osobito kaubojke, i naravno, odijela. Outfit za posao najčešće transformira u onaj za večernji izlazak uz pomoć statement modnih dodataka i nakita - okruglih i neobičnih naušnica. Mali modni trikovi koji za dobar stil puno znače!