Trend report

Nakit koji ćemo nositi u nastavku 2023. godine

29. ožujak 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Analizirali smo kolekcije luksuznih brendova za proljeće ove godine i izdvojili sedam trendova vezanih za nakit.

Tanka srebrna ogrlica kao znak minimalizma  ili zlatni nakit koji "nosi" cijelu kombinaciju pripadaju u klasiku koja ne robuje sezonskim trendovima. No modni dizajneri su na pistama za proljeće/ljeto 2023. godine nakitu dali posebnu pažnju pa je naglasak na maksimalizmu, novim oblicima i starim klasicima koje smo ponovno zavoljeli. U prvom redu se to odnosi na bisere koji su u 2023. godini chunky, upečatljivi i prisutni na svakom obliku nakita, od prstena do naušnica. I apstraktni komadi nakita koji su inspirirani organskim, skulpturalnim ili futurističkim motivima također su trend na koji ćemo obratiti pažnju, osobito ako je riječ o elegantnim izdanjima jednostavne siluete kojoj je potreban stilski naglasak. A tu je i suvremeni pogled na cvjetni motiv kao i narukvice koje bi među prvima nosila Wonder Women. 

Biseri su vječni

Chanel i Alaïa ove godine se ne susprežu kada je biserje u pitanju. U DNK kuće Chanel upisani su biseri, kao nakit kojeg je preferirala Coco Chanel, pa se u novoj proljetnoj kolekciji nose elegantno nanizani oko vrata. Rejina Pyo i Erdem predlažu velike bisere koji su inspirirani ljetom i morskim dubinama, dok na pisti Givenchyja nismo mogli ne zamijetiti prsten s glomaznim biserom. 

Na duge staze

Naušnice ove sezone padaju do ramena, pa i niže - nose se elegantne, tanke i duge naušnice koje najčešće nose motive srca, sitnog cvijeća ili su ukrašeni geometrijskim oblicima. U ljetnim danima i večerima, kada se temperature opasno podignu, kosu dižemo u sleek bun ili visoki rep, a naušnicama prepuštamo da komuniciraju dozu stilske drame. 

Cuff

Metal oko zapešća natjerat će nas da probudimo svoju unutarnju ratnicu - Saint Laurent predlaže one u zlatu, kao i Calcaterra koja predlaže impozantne veličine cuff narukvica. Ferragamo predlaže hladnu nijansu srebra, koja nam je neodoljiva u svakom godišnjem dobu. Ovakav nakit sjajno se uklapa u ljetne modne priče - haljine i topove bez rukava ili naramenica, no i sada ga možete kombinirati preko rukava košulje. 

Wired Up 

Dizajneri su se inspirirali neobičnim oblicima pa je Coperni predstavio ogrlicu u obliku slušalica za mobitel. Balmain se poslužio astrologijom za inspiraciju, a ako tražite nešto manji komad nakita s jednako velikim wow efektom, obratite pažnju na naušnice koje se protežu cijelom uškom ili prstenje organskih oblika. 

Buy Myself Flowers 

Pisali smo već o trendu 3D cvjetnih aplikacija koje se nose na odjeći ili kao broš, a cvjetni motiv, posebice ruže, postaju i dio nakita. Kod brenda Acne Studios cvijeće se u gotičkom stilu nosi oko vrata, do Carolina Herrera nudi romantičniji pogled na trend, s naušnicama kod kojih prevladavaju kombinacije jarkih boja. 

Dobar niz

U slučaju ovog trenda, vrijedi "više je više", odnosno, što više nanizanog nakita, to bolje. Kao što smo spomenuli, Alaïa i Chanel vode se biserima kao najboljom opcijom za nanizani nakit koji seže sve do struka, no lako se poigrati različitim materijalima i bojama koje će pristajati razigranim ljetnim modnim kombinacijama. 

Više o trendovima u svijetu nakita, biserima i komadima koji su nas inspirirali čitajte i u novom broju magazina Gloria Glam koji se nalazi na kioscima. Uz kupljeni primjerak darujemo i ruž za usne Sisley Phyto Rouge. 

image

promo najava gg magazina