Marine Serre

Nakit od žlica i vilica kao primjer zero waste mode

29. rujan 2021.
Fotografije: IMAXtree

Francuska dizajnerica Marine Serre predstavila je kolekciju za proljeće/ljeto 2022. koja sadrži zanimljiv nakit.

Iskoristit ćemo cijelu žlicu", bila je uputa Marine Serre pri izradi nakita za njezinu novu kolekciju proljeće/ljeto 2022. Francuska je dizajnerica izradila unikatne komade od žlica i vilica koje je našla na buvljacima. Tu su narukvice od žlica koje se ovijaju oko ruke s jednim dragim kamenom, oversized naušnica s visećim donjim dijelom žlice, kao i ogrlice s kojih se spuštaju žlice i vilice te izgledaju kao pravi nakit za ratnice.

image
Ogrlica i narukvica od žlica
image
Potencijalno opasna ogrlica od vilica
image
Statement ogrlica od žlica

Ako cijeli komad pribora za jelo nije iskorišten za jedan komad, od njega se radio drugi; izduženi broš od drške, ili lanac od više drški i slično. Nakit je često ukrašen dragim kamenjem ili ugraviranim polumjesecom, njezinim zaštitnim znakom, a nerijetko je kombinirala različite metale i uzorke stvarajući asimetrične komade. 

image
Jednostavnija ogrlica od žlice
image
Sav pribor nabavila je na buvljacima
image
Sve je kombinirano s polumjesecom, njezinim logom

Marine Serre oduvijek pazi na održivost, a ovo je samo još jedan primjer njezine posvećenosti zero wasteu i stvaranju održivih komada. Srebrnina se u prošlosti često koristila za nakit, a Serre je samo dodala svojevrsnu suvremenost ovim vintage komadima.  

image
Statement choker
image
Nije sav nakit napravljen od pribora
image
Drago kamenje važan je dio kolekcije