Još jedan u nizu

Nakon velikog pada Burberry najavio otkaze

15. srpanj 2020.
Fotografije: Profimedia 

Još jedan od modnih divova reže troškove zbog utjecaja pandemije na prodaju i radi restrukturaciju poslovnog plana.

Britanski brend Burberry najavio je da će zbog pandemije i pada prodaje od 45 posto morati rezati troškove: najavljeno je da će 500 zaposlenika dobiti otkaz.

Od početka pandemije dočekale su nas vijesti o bankrotima modnih brendova i zaokretima poslovanja, a kako vrijeme ide dalje zajedno s koronavirusom, možemo očekivati još loših trendova i to ne samo u modnoj industriji. Jedan od posljednjih brendova koji je priznao da će zbog utjecaja pandemije Covid-19 morati poduzeti drastične mjere je i Burberry. Britanska modna kuća najavila je da njihove zaposlenike očekuju otkazi te da planiraju smanjiti i uredske prostore, na čemu planiraju uštedejti oko 55 milijuna funti godišnje. Ušteđeni novac bit će preusmjeren u druge aktivnosti poput pop-up dućana i digitalnog marketinga. Burberry je u prvom kvartalu ove godine osjetio pad prodaje od 45 posto i poboljšanje ne očekuju tako skoro.

image
Irina Shayk zvijezda je njihove kampanje za jesen 

"Trebat će vremena da se vratimo na razinu prije krize", kratko je izjavio CEO Marco Gobbetti, a previđanja govore kako će prodaja i u idućem kvartalu biti manja – i to za 15 do 20 posto.