Mračna strana industrije

Ne prestaju se nizati optužbe na račun Alexandera Wanga

02. siječanj 2021.
Fotografija: rexfeatures.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Novi skandal trese modnu industriju nakon strašnih svjedočanstva o još jednom seksualnom predatoru koji je do sada bio zaštićen pod okriljem moći i slave.

Sve do neki dan miljenik modne industrije i celebrity svijeta, slavni dizajner Alexander Wang suočio se s nizom optužbi za seksualno zlostavljanje. Svjedočanstva žrtava sve je više, a prvi koji je otkrio svoju istinu i pokrenuo lavinu je britanski model Owen Mooney. Učinio je to putem TikToka, a njegovu priču prenijeli su Instagram profili Diet Prada i Shit Model Management.

Po priči Mooneyja, prije četiri godine ga je u jednom klubu gdje je vladala strašna gužva osjetio neprimjerene i gotovo agresivne dodire po nogama i genitalijama, nakon čega je shvatio da je riječ o poznatom dizajneru. U tom trenutku se izbezumio i samo odmaknuo bez komentara. Kao i u mnogim slučajevima do sada, nije želio istupiti u javnost ranije zbog srama od javnosti i straha od Wanga, no nakon ovog hrabrog istupa, priče žrtava o sličnim iskustvima samo se nižu. Sve uključuju neprimjerene dodire, nagovaranja na alkohol i drogu, ubacivanje supstanci u piće i buđenja u njegovoj sobi bez odjeće te pokušaje seksualnog napastovanja. Drogiranje Mollyjem, odnosno podvaljivanje "vode" način je na koji je najčešće mamio žrtve, govore svjedočanstva, a Shit Model Management piše i kako je godinama poznato da je Wang predator, ali činjenice su se uvijek gurale pod tepih, osobito jer su priče muških modela na žalost često ignorirane. Od njih se očekuju da šute, napominju, i dodaju da ih upravo njihovi agenti često dovode u ovakve situacije. 

Alexander Wang se nije odmah očitovao o optužbama, a kad se oglasio naglasio je kako planira otkriti tko mu uništava život ovim optužbama. 

"U posljednjih nekoliko dana primio sam neosnovane i groteskne optužbe. Te tvrdnje su bile dodatno "pojačane" profilima na društvenim mrežama koji su poznati po objavi klevetničkih materijala iz nepoznatih ili anonimnih izvora bez ikakvih dokaza ili provjeravanja činjenica. Prikazivanje tih laži o meni kao istinitih me stvarno razbjesnilo. Nikada  se ne bih tako grozno ponašao, niti na načine na koje navno jesam. Planiram otkriti tko je odgovoran za te navode i njihovo širenje online", stoji u objavi. 

"Koliko dugo će novac, slava i podrška celebrityja biti isprika za ovakvo predatorsko ponašanje?", postavlja pitanje profil Diet Prada, koji je još jednom ukazao na mračne priče koje se događaju iza glamuroznih zastora modne industrije.