Flis je sexy?

Nekada nezamisliv u svakodnevnim kombinacijama, sada ima novu ulogu

16. studeni 2020.
Fotografije: Instagram; Promo
Nikolina Krznar
Nikolina Krznar

Za odlaske u prirodu je bio obavezan, osobito u zimskim mjesecima, ali nikada nismo očekivali da će doživjeti takvu preobrazbu i postati jedan od must have komada u svakodnevnim outfitima.

Flis je sexy? Da, ako pitate Hailey Bieber i Bellu Hadid. Ništa neobično za 2020. godinu u kojoj je jedan od najpoželjnijih komada bila trenirka. Bilo je samo pitanje vremena u kojem će komadi od flisa, koje smo inače skrivali na dnu ormara, postati omiljeni odjevni predmeti.

Hailey i Bella samo su povećale poželjnost flisa koji je u prošlih nekoliko godina počeo dobivati na popularnosti zahvaljujući praktičnim "svakodnevnim" brendovima poput Patagonije i The North Facea. Njih je osvojio top na kočanje iz najnovije suradnje MM6 Maison Margiela x TNF Circle Denali. Radi se o komadu koji je klasičan flis džemper: ima visoki ovratnik, funkcionalan zatvarač i džepove, a radi se o materijalu koji se brzo suši i nema rukave. Idealan je za planinarenje ili za duge šetnje, ali i za odlično slojevito odijevanje za svaki dan.

Da će odjevni predmeti od flisa biti pravi hit dokazuje još jedna suradnja TNF-a: ona s talijanskim brendom Gucci koja je najavljena za kraj godine. Upravo je to još samo jedan dokaz da u pandemiji razmišljamo samo o "osnovnom" i želimo komade koje ćemo moći nositi u svakoj situaciji.

image
Los Gatos pulover Patagonia, 99 kn, Nordstrom
Top MM6 Maison Margiela x TNF Circle Denali top, 630 dolara, Farfetch/
Jakna Vans, 108 funti/
Majica zebra printa Rag & Bone, 885 kn, The Outnet/
Duga jakna Gentryportofino, 2027 kn, The Outnet/

Flis moda više nije rezervirana za sportske aktivnosti, a ti odjevni komadi bude i nostalgiju u nama pa nije nimalo iznenađujuće što su trendi upravo u vrijeme pandemije, kada se rado okrećemo poznatim stvarima koje u nama bude lijepa sjećanja. 

image
Jakna Baum und Pferdgarten, 809 kn, The Outnet/
Jakna s kapuljačom Miu Miu, 10.000 kn, Net-a-Porter/
Majica Moncler Grenoble, 3026 kn, Net-a-Porter/
Flis jakna Mnocler, rasprodana/
Retro pulover Patagonia, 139 kn, Nordstrom
Crno-bijela jakna Ambush, 518 eura, Farfetch/