Uvijek poseban

Sasvim posebna ljubav: Nicolas Cage + kožnjaci

15. listopad 2020.
Fotografije: Getty Images; Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Uzorak divljih životinja, veliki krzneni ovratnici, metalik boje, zakovice... Nicolas Cage jako voli kožne jakne, ima ih stvarno mnogo, a mi smo izabrali neke od najboljih komada koje je nosio - kako u stvarnom životu, tako i na filmu.

On je možda najbizarniji lik u Hollywoodu. Osim što su mu neki filmovi sjajni, a neki apsolutni trash, Nicolas Cage često se doima kao da uvijek glumi - samoga sebe. Linija između njegovih likova na filmu i njega u stvarnom životu nije baš jasna. Primjerice, baš kao i Benjamin Gates, kojeg je glumio u franšizi "National Treasure", priznao je da traga za gralom pa je zato posjetio drevno vrelo u Glastonburyju u Engleskoj, a kupio je i imanje na Rhode Islandu jer je dobio informaciju da se na tom mjestu nalazi templarski hram. 

image
Jedna od klasičnih, crnih kožnih jakni
Foto: Getty Images
image
Crvenkasto-smeđa jakna, još uvijek prilično klasična
Foto: Getty Images

Cage je nedavno boravio u Dubrovniku, gdje je snimao film "The Unbearable Weight of Massive Talent", u kojem igra - Nicolasa Cagea. Naime, priča ide ovako: Nicolas Cage, slavni glumac, dobio je ponudu da za milijun dolara dođe na rođendan svog velikog obožavatelja. No, kad situacija izmakne kontroli, mora se pretvarati u razne likove iz svoje filmografije kako bi se spasio. 

image
Cage snimljen u Cavtatu na snimanju filma u kojem glumi - samog sebe
Foto: Tonči Plazibat/CROPIX
 

Zvuči baš kao uloga za njega. Fotoreporteri Cropixa tako su ga snimili u Dubrovniku i Cavtatu, a svima je najviše za oko zapela njegova kožna roza jakna. Stvarno je posebna - osim što je kričavo ružičasta, na sebi ima puno prišivaka, a na leđima je veliki znak Supermana. Izgleda baš kao nešto što bi pravi Nicolas Cage nosio. Glumac je, naime, jedan od najvećih fanova Supermana ikad. Toliko obožava tog superjunaka da je svog sina nazvao Kal-El, što je Supermanovo originalno ime na Kriptonu. 

image
Zmijski uzorak na filmu - Wild At Heart, film Davida Lyncha iz 1990.
Foto: Profimedia
image
Zmijski uzorak u stvarnom životu
Foto: Getty Images

Ta jakna izgleda baš kao da je iz njegove bogate kolekcije kožnjaka. Mnogi će odmah pomisliti na film "Wild At Heart", u kojem je Cage glumio s Laurom Dern i u kojem je nosio kožnu jaknu od zmije, s baš takvim uzorkom. 

image
Kožne hlače i uz njih kožna jakna s leopard uzorkom za ugodan let avionom
Foto: Profimedia
image
Još jedan uzorak divljih životinja na kožnjaku
Foto: Profimedia

Ponovno, linije filma i stvarnosti su zamagljene jer i u slobodno vrijeme glumac je nosio kožne jakne s uzorkom divljih životinja. 

image
Ultimativna Nicolas Cage jakna - kožnjak s leopard ovratnikom, crvenim rubovima i zakovicama
Foto: Profimedia

Osim toga, voli i metalik kožne jakne, a onih u "običnim" bojama i krojevima ima za svaku priliku. Ponekad, samo da bi se još malo istaknuo, s kožnom jaknom kombinira i kožne hlače. 

image
Bakrena jakna nije za svaki dan... Osim ako niste Nicolas Cage
Foto: Getty Images
image
Plava metalik jakna uz bijeli ovratnik i rubove - to može isfurati samo Nicolas Cage
Foto: Profimedia

Tu su i one s dodacima, kao što su vuna i krzno na ovratniku, zakovice i slično. 

image
Prilično klasična crna kožna jakna uz topli ovratnik, za hladnije dane
Foto: Getty Images
image
Tko kaže da crna i smeđa ne idu zajedno?
Foto: Profimedia

Ukratko, uvjereni smo da ima stvarno impresivno krilo ormara u kojemu drži sve svoje kožnjake, a sigurni smo i da ćemo uskoro vidjeti još koji vrijedan komad. 

image
Uspio je profurati i bijeli kožnjak
Foto: Profimedia