Modno proljeće

Nikolina Lacković donosi prijedloge za ulazak u proljeće sa stilom

15. veljača 2024.

Fotografija: Launchmterics/Spotlight

Ako se veselite proljetnim kombinacijama baš kao i naša suradnica Nikolina Lacković, provjerite njezine prijedloge za stylish sezonu.

Traper, svila, svjetlije boje, šarenilo, lepršavost i još mnogo toga očekuje nas u sezoni koja nam stiže. Proljeće je pred vratima, a mi smo i više nego spremni, barem što se tiče outfita i kombinacije naše postojeće garderobe s nekim novim trendovima. Bilo da ste od onih koji jedva čekaju uskočiti u haljine ili pak od onih koji se žele maknuti iz debelih jakni i čizama, ovo je idealan trenutak za vas. Pripremila sam kombinacije za proljeće koje ćete jednostavno kombinirati s osnovnim komadima koji su sastavni dio garderobe. 

Traper suknja i traper košulja sa zlatnim nakitom te salonkama može izgledati kao outfit koji bi oduševio i modne streetstyle fotografe, ali je i odličan odabir i za poslovni sastanak. Na sve to prebaciti baloner The Row te uživati na suncu. 

Što se tiče boja, jednako ćemo nositi bež kao i crvenu. Zvuči pomalo nevjerojatno, ali s obzirom na komade koje nam se nude u tim nijansama, nećemo imati problema s kombiniranjem. I dalje je monokromatski look u fokusu, a onaj u bež varijanti izgleda itekako profinjeno. 

image

Haljina Magda Butrym/ Sunčane naočale Gucci/ Salonke Manolo Blahnik/ Kratki baloner By Malene Birger/ Prsten Sophie Bille Bralle

Traper u bež/ecru nijansi također je „must have“ ovog proljeća, a na vama je hoćete li ga kombinirati s plavim traperom ili s tankim kašmir puloverom. Preko te kombinacije možete prebaciti bilo koji od sakoa iz postojeće garderobe, a meni je za oko zapeo klasični bež kuće Saint Laurent. 

image

Dolčevita Lisa Yang/ Balerinke Alaia/ Traperice Agolde/ Sako Saint Laurent/ Košulja Valentino 

"Business casual" je nešto što će također odrediti ovo proljeće. U to se svakako ubrajaju suknje svih dužina kao i materijala, počevši od onih malo težih kao što su bukle i jeans pa do onih prozračnih svilenih. Kako se ne bi postigao „prelagani“ look, na svilene suknje kombiniramo štrikane veste, a ove sezone su posebno zastupljene one s gumbima. Kako bi izbjegli „baka look“ svakako pri odabiru istih birajte one koje su udobne kako bi ih mogli nositi bez majice. Na taj način postižete ženstveni moment ali pripazite na dekolte kako ne bi prešli granicu i otišli u neželjeni smjer. 

image

Pulover Max Mara/ Jakna Chloe/ Vesta Reils/ Torba Tom Ford/ Traperice Closed/ Remen Etro/ Suknja Chloe

image

Haljina Valentino/ Suknja Vince Maxi/ Natikače Manolo Blahnik/ Vesta Valentino/ Naušnica Roxanne First/ Baloner The Row 

Polo majice kao što su one kuća Miu Miu i Bottega Veneta također su jedan od neizbježnih trendova ovog proljeća. Vrlo su casual, ali moderan izbor te s trapericama ili midi suknjama formiraju traženi opušteni poslovni look. Bilo da se radilo o dugim ili kratkim rukavima, jednobojnim ili onim s prugicama, bit će osvježenje za svaki izlazak, a s druge strane donose retro prizvuk.  

image

Kožna suknja By Malene Briger/ Polo majica Miu Miu/ Polo majica Bottega Veneta/ Torba Saint Laurent/ Cipele Roger Vivier/ Prsten Rainbow K/ Traperice Prada

Bez previše kompliciranja i s malo mašte, zadržite jednostavnost ali pri tome svakako izrazite svoju osobnost. Sada čekamo samo sunce i toplije temperature, za stylish proljeće smo već spremni.