STILSKI VODIČ

Nikolina Lacković donosi top prijedloge uz koje ćete zablistati na svakom događanju

11. svibanj 2024.

Fotografija: Launchmetrics/Spotlight 

Ne znate što odjenuti na neku od svečanih prigoda? Donosimo prijedloge naše suradnice.

Stiglo nam je vrijeme brojnih posebnih prigoda koje mnogima zadaju glavobolje oko modnih kombinacija. S pitanjima je li nešto dovoljno svečano ili pak pretjerano za neko od događanja uvijek se susrećemo u proljeće kada kreću različite svečanosti poput pričesti, krizmi i vjenčanja. Ono što svakako ne želimo u takvim prigodama je razočarati sebe i druge s odabranim outfitom, čiji izbor nije nimalo jednostavan. 

Naime, kako se tu radi o obiteljskim događanjima, ne želimo biti overdressed, a s druge strane ne želimo ni podbaciti pa je važno pronaći savršeni balans između "manje je više" i "previše". 

Prilikom odabira modne kombinacije za takve prilike treba se držati i određenih pravila. Primjerice, bijelu boju treba izbjegavati kod ceremonije vjenčanja, dok je s druge strane u slučaju sv. pričesti ili potvrde lijepo vidjeti obitelj i bližnje u svijetlim tonovima. 

Odijela bijele boje, koje obožavam, dobar su odabir jer uz zlatne detalje izgledaju svečano i elegantno, ali ne i pretjerano. Moj odabir u ovom slučaju je odijelo brenda Brunello Cucinelli ili pak Fabiane Filippi koje je kvalitetom slično, a cjenovno ipak pristupačnije. Kako ne bi djelovali presvečano, odaberite otkačene sandale u žarkim bojama ili s otkačenim motivima te malu, pletenu torbu koja daje dozu ležernosti cijelom outfitu. 

image

Naušnice Jennifer Behr/ Bijelo odijelo Fabiana Filippi/ Ogrlica Vanessa Baroni/ Pletena torba COS/ Sunčane naočale Loewe/ Hlače i košulja Isabel Marant/ 

Odlična kombinacija su i prozračne, svilene cvjetne haljine te lagani sakoi. Osim klasičnih primjera iz ponude brendova kao što su Dolce & Gabbana i Etro, haljine Alexandre Miro ili Diane von Fürstenberg su dobra alternativa - i cjenovno, ali i zbog pristupačnosti kod kupovanja. Ako više volite jednobojne haljine, ove sezone ne nedostaje izbora - od onih jarkih nijansi pa sve do pastelnih koje ostavljaju dojam romantičnosti, zaigranosti, ali i senzualnosti. Moj favorit u toj kategoriji je haljina Khaite koja uživo djeluje božanstveno. 

image

Komplet Alexandra Miro/ Sunčane naočale Dior/ Prsten Persee Komplet bluza i suknja Joseph/ 

image

Haljina Khaite/ Haljina & Other Stories/ Haljina Diane von Fürstenberg/ Haljina ALÉMAIS/ Natikače Amina Muadi/ Narukvice Stone and Strand

Za ovakva događanja, maksi i midi haljine su uvijek savršen odabir. Ako ste svijetle puti izbjegavajte bijelu boju i radije posegnite za crvenom, ili nekom jarkom cvjetnom haljinom jer će boje dodati svježinu vašoj blijedoj puti, a kombinaciju učiniti zanimljivom.

Iako nam obiteljske prigode ne bi trebale stvarati stres, naravno da nam je važno da na taj dan zablistamo i pri tome treba misliti na svaki detalj, ali prvenstveno na eleganciju i udobnost. 

image

Haljina Rebecca Vallance/ Svileni sako The Sei/ Haljina Arket/ Haljina COS/ Prsten COS/ Torba ALAÏA/ 

image

Bijela traper košulja COS/ Bluza & Other Stories/ Hlače Cambio/ Hlače COS, Kopča za kosu Miu Miu/ Torbica Loewe