Jesenski favoriti

Nikolina Lacković otkrila nam je u koje komade se isplati uložiti ove jeseni

16. rujan 2024.

Fotografije: Launchmetrics/ Spotlight

Naša suradnica Nikolina Lacković otkriva nam svoje favorite za novu sezonu - među kojima se ističe cool kožna jakna.

Uz jesensku IT boju, za koju svi znamo da je ove sezone bordo, izdvojila sam i nekoliko favorita koji su neizostavni za tmurnije dane, a zahvaljujući kojima ćete biti u trendu. S obzirom na vremensku prognozu, čini se da ćemo imati malo vremena za jesenske stylinge jer uskačemo iz ljeta u zimu pa požurite sa svojim lookovima. 

Iako su i baloneri poželjni, ove sezone više pažnje dobit će kožne jakne i to one "iznošene", a one više nisu rezervirane samo za "opasne" cure, već odlično funkcioniraju i u ženstvenim kombinacijama s visokim potpeticama te kašmir i svilenim komadima, u što se možemo uvjeriti i kroz street style kombinacijama koje smo imali prilike vidjeti na ulicama modnih metropola. Moji favoriti  su COS duga kožna jakna ili ona kuće The Row, te bajkerski model Saint Laurent.

image

Kožna jakna kariranog uzorka COS/ Dugačka kožna jakna COS/ Torba Bottega Veneta/ Jakna Acne Studio/ Torba Bottega Veneta 

image

Kožna jakna The Row/ Cipele The Row/ Torba The Row/ Naušnice COS/ Odijelo The Frankie Shop 

image

Naušnice Self Portrait/ Traperice Alaia/ Kožna jakna Saint Laurent/ Torba Aester Ekhme/ Balerinke na petu Arket/ T-shirt Arket/ Torba Prada

Jos jedan jesenski trend koji smo odmah i bez razmišljanja prihvatili su kašmir veste kratkih rukava. Idealne su za slojevito oblačenje, u kombinaciji s košuljom a mogu se nositi i kao zasebni komadi, bilo uz traperice, hlače ili kožne detalje. Izdvojila sam onu od češljanog kašmira dizajnerice Lise Yang, te onu na kopčanje modne kuće Khaite ili pak pristupačniju verziju iz Other Storiesa super kvalitete.

image

Vesta od kašmira & Other Stories/ Vesta od kašmira Lisa Yang/ Vesta kratkih rukava Khaite/ Tenisice adidas/ Naušnice Chloe/ Traperice COS/ Torba Saint Laurent

Iako nam je bordo najzastupljenija, osvježite je s rozom, sivom ili bijelom bojom. Možete ubaciti i žarko crvenu, a da pritom ne pretjerate. Upravo je tu zanimljivost ove jeseni jer se nose sve nijanse crvene s bordo. Žuta je pak za one najhrabrije, dok je smeđa za one koji vole zagasito i smireno.

image

Vesta & Other Stories/ Suknja Gucci/ Remen Khaite/ Torba sa zakovicama Khaite/ Jakna Chloe/ Klompe Chloe

image

Majica kratkih rukava od kašmira COS/ Kožne hlače COS/ Prsluk COS, Vesta COS/ Naušnice Alaia/ Torba COS

Cipele, kožne jakne ili sakoe ove ćemo jeseni često pronaći od brušene kože, koja je po svojoj teksturi mekša i ženstvenija, a posebno su u toj izvedbi neodoljive torbe poput modela kuća Saint Laurent i Prada ili pak onih iz Arketa i COS-a. 

image

Kombinacija od brušene kože The Frankie Shop/ Torba The Row/ Ogrlica Chloe/ Balerinke Le Monde Beryl

Kada je nakit u pitanju, uz jesenske nijanse poput bordo, sive ili smeđe jednako dobro pristaju zlatne i srebrne kombinacije, a meni se osobito sviđa stiliziranje srebra ili bijelog zlata s odjevnim komadima u smeđoj ili tamno crvenoj boji. Uživala sam u odabiru jesenskih odjevnih komada, pa se nadam da će u ovom izboru svatko naći svoj omiljeni styling za novu sezonu.