Festive look

Nikolina Lacković predlaže top srebrne modne komade

13. prosinac 2022.

Fotografije: IMAXtree

Dopustite si malo sjaja i raskošnih šljokica - srebrne i metalik nijanse savršen su izbor za festive razdoblje, a pritom su isplativo modno ulaganje jer se spretno mogu kombinirati kroz cijelu godinu.

U ovo slavljeničko doba godine svakako se nemojte suzdržavati prilikom ukrašavanja bora i doma, no također, niti kod odabira svojih odjevnih kombinacija. Dopustite si blještavilo i šljokice te uživajte u blagdanskom ugođaju.  Iako je uvriježeno mišljenje da je srebrna boja rezervirana isključivo za Božić i novogodišnje blagdane, itekako se može nositi i tijekom cijele godine. Zato, svakako uložite malo više u sjajne komade koji se mogu kombinirati i nakon blagdana - uživat ćemo u njihovom sjaju i u nadolazećim proljetnim i ljetnim danima.

Od odjevnih komada do modnih dodataka, ponuda srebrnih komada je zaista velika i iznenađuje kako se dobro stapaju pojedini materijali i ova "hladna" boja.

image

Slip haljina srebrne nijanse u Loewe kolekciji

image

Balenciaga haute couture kolekcija

U kombinaciji s crnom, bijelom ili pak crvenom nijansom postiže se svečani look koji se može koristiti u svim nadolazećim svečanim prilikama. S druge strane, iste te majice, tajice, hlače ili štikle u kombinaciji s trapericama, jednostavnim majicama ili košuljama lako se uklapaju u casual outfite i nose se bilo da je riječ o ručku ili popodnevnoj kavi.

image

Loewe sandale s mašnama/ Alexandre Vauthier look

Kada se radi o dnevnom look, pripazite da u kombinaciji sa srebrnim detaljima ne bude previše nakita, kako bi se fokus ipak zadržao na pojedinom odjevnom predmetu u srebrnoj ili sjajnoj varijanti. 

image

Cipele na petu Jimmy Choo/ mini haljina s naborima Gauge81/ večernja torbica Benedetta Bruzziches/ viseće naušnice Saint Laurent 

Kod večernjih i svečanijih kombinacija, poigrajte se s nakitom ili drugim dodacima u istoj nijansi, te si dopustite malo pretjerivanja, ali da pritom ne podsjećate na disko kuglu već stil koji se sličan onome  iz šezdesetih ili osamdesetih godina. Treba naglasiti da srebrni tonovi jednako dobro pristaju tamnijim i svjetlijim tipovima puti i kose. Ako se do sada niste odlučili na kupnju srebrnog komada odjeće, uhvatite "zadnji vlak" i zasjajte ove sezone, a zatim i u ostatku godine. 

image

Top u stilu grudnjaka Dodo Bar Or/ cipele s naborima Khaite/ slip haljina Massimo Dutti/ sjajne tenisice Golden Goose

image

Naušnice Saint Laurent/ srebrna dolčevita & Other Stories/ hlače metalik sjaja s uzorkom kroko kože Rotate/ midi haljina sa šljokicama Rotate