Vintage Versace

Nitko ne servira glamurozni look u Cannesu poput Belle Hadid

25. svibanj 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Američka manekenka je na crveni tepih 75. Filmskog festivala u Cannesu donijela dozu starog glamura i ove je godine modnim izborom postala viralna.

Prošle se godine pojavila na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu u crnoj Schiaparelli haljini sa zlatnom ogrlicom u obliku pluća na prsima - i u potpunosti zapalila internet! Od početka ovogodišnjeg festivala, svi se pitaju - gdje je Bella Hadid i dolazi li na festival u Cannesu?

Manekenka je stigla na premijeru filma "The Innocent" (L’Innocent) i još jednom servirala killer look - ovoga puta, prepustila se u ruke stilista Lawa Roacha koji je ekspert kada je u pitanju kopanje po modnoj arhivi. Bella je nosila vintage Versace haljinu iz proljetne kolekcije 1987. godine, otkrivenih ramena i velikog pepluma koji sa stražnje strane tvori veliku mašnu. Takva retro voluminozna silueta trenutno je aktualni trend kojem se priklanjaju dizajnerske modne kuće u novim kreacijama. Make-up je zaokružio cijeli look, s mačkastim tušem na očima, nude ružom i zalizanom niskom punđom s pletenicama slagale su se Chopard naušnice. Inače, dizajn haljine originalno je kreirano Gianni Versace za potrebe opere "Salome" koja se izvodila u opernoj kući u Milanu, Teatro alla Scala.

image

Bella Hadid Cannes

Bella je ovim lookom nastavila niz pojavljivanja u vintage kreacijama, što postaje sve popularniji trend u celebrity krugovima - volimo vintage lookove koje je nosila Zendaya, volimo Bellu Hadid u vintage Dior haljini, pa očekujemo i nove retro lookove u Cannesu - Bella je nakon kreacije Gannija Versacea nosila onu koju je kreirala njegova sestra Donatella za kolekciju 2001. godine. 

image

U vintage Versace haljini iz kolekcije 2001.