gg izbor

Nosimo ljetne haljine na jedno rame

31. srpanj 2021.
Fotografije: Rex Features

Često rezervirane za svečane prilike, haljine na jedno rame mogu biti i svakodnevni chic komad.

Jedna od boljih stvari ljeti je to da samo s jednim komadom odjeće možemo biti potpuno sređeni i spremni za dan, o kojoj se god prilici radi. Haljine su nam omiljeni komad jer vam uz njih trebaju samo sandale i torbica. A kad imaju još neki poseban dodatak, još je bolje jer je cijeli look već tu, bez potrebe za dodatnim trudom. Iako su često rezervirane za neke svečanije prilike, haljine na jedno rame odličan su komad i za svaki dan.

image
Street style inspiracija

U skladu sa sve opuštenijim stilom oblačenja, koji je došao s otvaranjem ovog ljeta, svi želimo pokazati malo kože. Asimetrične haljine su suptilno seksi, ali istovremeno mogu biti idealni svakodnevni komad. S tankim naramenicama, "pomaknutim" izrezom, volanima, kratkim ili dugačkim rukavima, ove haljine uvijek izgledaju chic, a za hladnijih večeri i na jesen nosimo ih uz lagane jaknice.

image
S dugačkim rukavom - €59,99 (H&M) // Venroy haljina na jedno rame - €184 (Far Fetch) // Čipkana s volanom - €90 (&Other Stories) // Crna haljina - €40 (Arket) // Satenska s prorezom - £45 (Asos)

A osim što ih možemo pretvoriti u idealni komad za svaki dan - uz niske sandale, natikače ili pamučne tenisice - tako su još uvijek sjajan izbor za svečane prilike. Jednostavna, satenska slip haljina postaje još zanimljivija sa samo jednom naramenicom, uz sandale na petu i zlatni nakit za ljetni glow. 

image
S prorezom i puff rukavom - £45 (Asos) // Self-Portait teksturirana haljina s prorezom - €400 (Net-a-porter) // Haljina s preklopnim izrezom - 49,90 kn (Mango) // Gauge81 ružičasta asimetrična haljina - €340 (Net-a-porter) // Pamučna s kratkim rukavom - €59 (Cos)