Resort 2023.

Nova Gucci kolekcija je teatralna, suvremena, ezoterična...

17. svibanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Za kolekciju koju je nazvao ‘Cosmogonies‘, dizajner talijanske modne kuće inspiraciju je pronašao u ezoteriji i povijesti - prošlost nastavlja biti njegov izvor kreativnosti kojem daje iznova novu, suvremenu notu.

Resort kolekcije dizajnerskih brendova održavaju se na egzotičnim lokacijama diljem svijeta, a Alessandro Michele svoje uzvanike pozvao je u Italiju, u dvorac iz 13. stoljeća. Kolekcija je bila posvećena njemačkom filozofu Walteru Benjaminu, a inspirirana je nebeskim tijelima, astronomijom i srednjovjekovnim dizajnom. Nije slučajnost da se show održao za vrijeme punog mjeseca, dan nakon pomrčine mjeseca. Modna pista obasjana punim mjesecom, srednjovjekovno okruženje i kreacije koje je dizajner postalo na pistu učinile su reviju posebnim iskustvom. 

Reference na srednjovjekovno razdoblje vidjele su se kroz izbor materijala poput bogatog baršuna, kroz boje i uzorke. Prisutan je i motiv harlekina, plaštevi i krzno...S druge strane, Guccijeva kolekcija sadržavala je i nekoliko nude lookova, s prozirnim kreacijama od šifona koje otkrivaju siluetu tijela.

"Strastven sam oko prikazivanja golog tijela, odjeće koja postane tijelo i obrnuto", rekao je dizajner i nadodao kako više nije dovoljno da su moda i odjeća inspirirani samo ženama.

"Jednostavno više ne možemo služiti potrebama bogatog klijenta, ne možemo samo krojiti koktel haljine koje će odabrani nositi. Moda je komunikator, a ne kodirano pismo za privilegirane, ona govori o životu i djeluje poput ogledala društva", rekao je.

Suvremena kolekcija upotpunjena je kristalima i šljokicama koje prezentiraju zvjezdano nebo i astrologiju, izdvajali su se glamurozni komadi poput dugo šljokičaste haljine ili narančaste kreacije zvonolikih rukava, a balans je postignut kroz suvremene klasike poput kožne male crne haljine koja je upotpunjena torbicom u obliku jagode. Pričamo o Gucciju pa su modni dodaci bili na razini - od torbica, cipela s remenjem i statement kožnih čizmi koje sežu iznad koljena i već vidimo članove benda Måneskin kako ih nose na nekom od koncerata. 

image