Flamingo Shadows

Nova ružičasta kolekcija Mirjam Krajine rađena je od plastičnog otpada

23. lipanj 2022.

Fotografije: Denis Butorac

Nova kampanja modne dizajnerice i kostimografkinje Mirjam Krajina svojevrsni je kreativni koncept koji zaokružuje zanimljivu tehniku termičke obrade plastičnog otpada i njegovu manipulaciju.

Dizajnerica Mirjam Krajina kreirala je kolekciju izrađenu isključivo od plastičnog otpada, kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav. Vodila se načelima održivosti i filozofijom "minimal waste". Tako smo do sada upoznali njezine unikatne "Raw Bag" torbe, a za posljednju kolekciju inspirirala se izložbom Thierryja Muglera u Parizu te počela raditi skulpture od reciklirane plastike koje su funkcionalno postale korzeti.

Tehniku termičke obrade otpadnih plastičnih vrećica iskoristila je u inovativnom, estetski zanimljivom i unikatnom vidu te je na taj način proširila i upotpunila svoje izražavanje. Svi modeli torbi, kao i korzeti te obuća unikati su i kao takvi se ne mogu istovjetno ponoviti.

image

Fotografije: Denis Butorac

Kada je riječ o bojama, zanimljivo je da je sve rađeno u istoj baby pink koja se nametnula kao boja sezone pa sukladno tome dolazi i inspiracija za ime kolekcije "Flamingo Shadows".

image

Fotografije: Denis Butorac

image

Fotografije: Denis Butorac

Na kampanji je radio već uhodani tim profesionalaca koji je zaslužan i za prvu Raw Bag kampanju. "Kada mi je Mirjam pokazala ove genijalne korzete koje je napravila, u glavi sam već imala cijelu ideju za snimanje kolekcije i jedva sam čekala da sve izrealiziramo. Znate onaj trenutak kada vidite nešto toliko drugačije što vam odmah zaokupi svu pažnju i um" – kaže Ivana Pavić koja je zaslužna za kreativni koncept i direkciju te styling kampanje. Fotografije već prepoznatljive estetike rad su Denisa Butorca kojeg s Mirjam veže dugogodišnja kreativna suradnja. Model je Andrea Jurić, a styling asistentica Melita Bezjak.

image

Fotografije: Denis Butorac

image

Fotografije: Denis Butorac

image

Fotografije: Denis Butorac