Redefiniranje pravila

Nove ikone sasvim drugačijeg francuskog chica

27. srpanj 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Redefiniraju, i pišu nova pravila, vode se vlastitim stilom i u tome su slobodne, odvažne i potpuno svoje.

Slika o savršenoj chic Francuskinji, možemo slobodno reći, već je izblijedjela, ili je barem na dobrom putu da bude redefinirana. Francuski stil desetljećima unatrag nedostižno je savršenstvo oko kojeg se izgradila idealizirana i ne baš realistična slika o savršenom stilu koji je postao puki klišej. U 2022., pojam chic Francuskinje redefiniraju nove ikone stila poput glumice Lily-Rose Depp. "Classy and fabulos", smatrala je Coco Chanel kako djevojka treba izgledati, a Depp donosi najbolje od oba svijeta uz dodatak vlastitog stava i stila.  Ambasadorica je francuske kuće Chanel i za vrijeme vladavine Karla Lagerfelda, bila je njegova muza, ali i puno je više od toga. 

image

2016. godine na Met Gali
Fotografija: Shutterstock Editorial/ Profimedia

image

U Chanel kombinaciji
Fotografija: Profimedia

Njezin stil navigira između francuskih modnih klasika prema mladolikom, razigranom i odvažnom stilu koji naginje prema seksepilu i suvremenim trendovima. Naravno, u gala prilikama Depp najčešće nosi Chanel - od klasičnog kompleta od tvida, do silueta i materijala koji otkrivaju kožu i u tome ostaju suptilni i glamurozni.

image

Glam lookovi na crvenom tepihu kroz godine
Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Sličan glam stil ima i još jedna francuska ikona novog doba, influencerica Camille Charriere koja se poigrava klasicima i suvremenim izrezima i krojevima, kombinacijama koje su spoj francuske lakoće i neopterećenosti i skandinavske stylish praktičnosti. Obratite pažnju i na make-up koji je sveden na minimalizam, naglasak je na zdravom tenu koji sjaji i neutralnim bojama koje se ne ističu samo osim glow efektom. 

Slip haljine u večernjim prilikama, suptilni Y2K trendovi u dnevnim, obje Francuskinje preferiraju bazične modne komade poput cargo hlača, t-shirta i crop topova i minimalističkih haljina, kao i klasika poput bijele košulje koja uvjerljivo ide uz svaku modnu opciju. Novi french look danas podrazumijeva cool girl energiju, a što je i važnije - puno više slobode u stilu kombiniranju te odmak u neke odvažnije siluete i modne komade koji se na prvu ne vežu uz klasičan francuski look. Suvremene Francuskinje nose ono u čemu se osjećaju dobro i samopouzdano, što je zapravo univerzalna i inkluzivnija formula za chic i stylish izgled. U tom smislu, "francuski chic" je kao modna opcija dostupan svima i gubi na onoj nedostižnosti - ako mislite da s tim nestaje njegova prava čarolija, mislimo da ona tek s ovim uvjetima nastupa. 

image

Na eventu u New Yorku
Fotografija: Profimedia

image

Street style look
Fotografija: Profimedia

image

Na reviji kuće Chanel 2022.
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia