Kuća mode

Novi koncept stvaralaštva domaćeg slow fashion brenda

13. listopad 2021.
Fotografija: Krešo Jović (ByKrešo)

Centar Zagreba bogatiji je za mjesto koje okuplja sjajne radove domaćih kreativaca!

Nakon tri godine djelovanja na modnoj sceni, dizajnerica Matea Bručić odlučila je sa svojim brendom Buqele proširiti djelovanje i pokrenuti koncept cjelokupnosti, kako je kazala - Gesamtkunstwerk. Rezultat je Buqele House of Fashion, mjesto koje okuplja specifične kolekcije njezinog slow fashion brenda, ali i modne dodatke poput torbica i nakita te dekoracije za dom ostalih dizajnera koji djeluju u sklopu ovog kolektiva.

"Želja mi je pružiti klijentima, ali i onima koji će to tek postati, poseban ugođaj i iskustvo kupnje domaćeg proizvoda, s naglaskom rada po mjeri i željama kupca" govori Matea. U modnoj kući nalazi se nakit brenda Junk Jewellery, izrađen od održivih i recikliranih materijala, pleteni dodaci i odjeća brenda La Petlja, kukičani dodaci brenda Inivalu Dreams...

image
Fotografije: Vilim Hlušička

"Odjevni predmeti svakog kreatora današnjice trebali bi duhom vraćati i educirati svoju zajednicu o mnogobrojnim pogodnostima slow fashion pokreta, ekoloških tkanina, štetnosti masovne modne industrije, ali i po mojem mišljenju učiti o održivosti tkanina, vlakana, predmeta i modnih dodataka, tekstilnog interijera i sirovina koje nas gotovo svakodnevno okružuju", kazala nam je jednom prilikom Matea Bručić, a House of Fashion možete posjetiti u novom prostoru na adresi Draškovićeva 16.

image
Fotografije: Vilim Hlušička
image
Fotografije: Vilim Hlušička