Peter Do

Novi miljenik modne industrije predstavio odličnu kolekciju

09. rujan 2021.
Gloria Glam

Peter Do, dizajner koji je svoj brend pokrenuo 2018., prvi je put svoju kolekciju predstavio na Tjednu mode u New Yorku.

Dizajner Peter Do svoj je brend pokrenuo prije samo tri godine, a već je miljenik modne industrije. Učenik dizajnerice Phoebe Philo donosi sofisticirani minimalizam kroz funkcionalne komade odjeće. Njegov dizajn obožava glumica Zendaya, jedna od najbolje odjevenih zvijezda današnjice, a iza sebe već ima i nominaciju za nagradu LVMH. Peter Do nije razočarao sa svojom prvom revijom na Tjednu mode u New Yorku gdje je predstavio svoj osvježavajući pristup krojevima, po čemu je i postao poznat. 

Mnogi su ga nakon kolekcije za proljeće/ljeto 2022. prozvali kraljem kapsulne garderobe jer je u novoj liniji predstavio komade koji su odlična inspiracija za poslovne lookove. Nakon što smo zbog koronavirusa popriličan dio godine proveli kod kuće - u opuštenim kombinacijama - ove business kombinacije pravo su osvježenje. 

Ipak, ovog puta je svemu dodao i malo nježnosti - siluete su laganije, lepršavije, a uključene su i pastelne boje poput nježno ružičaste i nijanse kadulje zbog čega kreacije odišu novom ženstvenošću. 

Peter Do odrastao je u Vijetnamu, a kao dijete imao je samo desetak potrebnih komada odjeće, što se danas itekako reflektira na njegov koncept praktičnosti. Rado ćemo ga i dalje pratiti jer u fokus stavlja funkcionalna, jednostavna i suptilno luksuzna odijela, a ovog puta osvojio nas je i jednostavnim, pripijenim haljinama i klasičnim modelima kaputa.