Stigle su ‘Manolice‘

Obožavale su ga princeza Diana i Carrie, a sad kultne cipele dostavljaju i kod nas

20. listopad 2020.
Fotografije: Promo
Ines Madunić
Ines Madunić

Fashionistice, jeste li spremne? Manolo Blahnik cipele došle su na Net-a-Porter i dostavljaju se u Hrvatsku. Možete naručiti model s kojim je Faca zaprosio Carrie.

Možda prije "Seksa i grada" niste imali pojma tko je on, ali Manolo Blahnik zbog te serije postao je najpoznatiji dizajner cipela na svijetu. 

Otkad je Carrie Bradshaw bez grižnje savjesti trošila zadnje novce na par Manolica, i mi imamo istu želju, no donedavno to nismo mogli, osim ako nemamo neku "vezu" koja bi nam ih donosila iz svijeta. Naime, nismo ih mogli naručiti u Europu sve do prije neki dan, kad je prva kolekcija ovog španjolskog dizajnera došla na Net-a-Porter. 

image
Nosila ih je u gotovo svakoj epizodi

Pa iako smo u situaciji kakvoj jesmo - da sve manje izlazimo i uglavnom smo kod kuće, mnogi od nas ne idu ni u ured nego radimo doma - možemo maštati da ćemo prošetati svoje Manolice po špici. Jednom, kad vrijeme - klimatološki i epidemiološki - bude ljepše.

image
Maysale salonke s kopčom dolaze u puderastoj i kraljevsko plavoj boji (€695)
image
Callasli kožne sandale (€685)

A u najgorem slučaju, svoje nove cipele prošetat ćemo doma, pred ogledalom ili ih obuti za onaj važan Zoom sastanak, čisto da si malo podignemo samopouzdanje. 

image
Hangisi salonke u crnoj boji - s takvima, ali u plavoj boji,Faca je zaprosio Carrie (€935)
image
Hangisimu natikače u smaragdno zelenoj (€895)

Zasad na Net-a-Porteru možete naručiti 18 modela omiljenih cipela brojih žena diljem svijeta. 

image
Carrie Bradshaw ga je proslavila

Carrie Bradshaw nosila ih je u gotovo svakoj epizodi "Seksa i grada", a neke od najupečatljivijih su one u kojima ju opljačkaju na ulici i zahtijevaju i par Manolica, na što očajna Carrie lopovu kaže da su joj to "omiljeni par"; zatim kad prijateljici obznani da se udaje za sebe te da je registrirana za poklone u Manolo Blahnik trgovini; i naravno, kad ju Faca zaprosi plavim Manolicama u modelu Hangisi.

Možda ne znate da je Manolice na svom vjenčanju nosila i Bella u Sumrak sagi, i to model Swan, a u stvarnom životu on je svakodnevica za ozbiljne fashionistice, kao što su Kate Moss i Victoria Beckham. Rihanna je s Blahnikom imala i suradnju te su zajedno izbacili tri kolekcije sandala. 

image
Rihanna je surađivala s Blahnikom na tri kolekcije, a cipele je nosila u spotu 'Bad Thoughts'
image
Blake Lively kao Serena van der Woodsen u 'Gossip Girl' i u svojim Manolicama

Voljela ga je i princeza Diana, koja je nosila crne salonke u jednom važnom pop kulturnom trenutku. Svoje Manolice kombinirala je uz crnu LBD haljinu, kasnije poznatu kao "The Revenge Dress", a njezine snahe Kate Middleton i Meghan Markle također ih često nose.

image
Princeza Diana u slavnoj 'revenge dress' i crnim Manolicama