Nova denim paleta

Najbolji komadi trapera za novu sezonu

22. veljača 2021.
Fotografije: Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Nove high street kolekcije posvećene su traperu vintage stila koji je dobio modno osvježenje.

I ove sezone nosi se traper, osim što ovoga proljeća dolazi kao vjesnik toplih dana, bezbrižnog duha i modne slobode. Zaključili smo to po raznovrsnosti koja karakterizira nove high street kolekcije - traper inspiriran devedesetim godinama, isprani i predimenzionirani traper, patchwork tehnike i naglašeni rukavi na jaknama i haljinama govore nam da ćemo denim nositi od glave do pete - uz sve komade koje smo stavili na listu želja, drugo nam ne preostaje. 

S obzirom na činjenicu da se prilikom proizvodnje traperica troši najviše vode, i high street kuće sve češće su dio ekološki osviještenih inicijativa te potiču na održiviji način proizvodnje. Reserved uz program Eco Aware upotrebljava ekološki prihvatljivu tehnologiju čime se osigurava pročišćavanje otpadnih voda, povrat topline, a materijali ne sadržavaju štetne kemikalije. I španjolski brend Mango radi na novim načinima rada kojima se smanjuje štetan utjecaj na okoliš, ističu da se tijekom postupka pranja njihovog Eco-wash trapera štedi voda, energija i kemikalije.

image
Kratki top od trapera (159,90 kn)/ traperice (229,90 kn)/ kombinezon od trapera (399,90 kn)
image
Haljina s puf rukavima (349,90 kn)/ predimenzionirana traper jakna (349,90 kn)/ traper kombinezon (449,90 kn)/ traper natkošulja (349,90 kn)

Iz novih kolekcija poželjeli smo nositi praktične i stylish kombinezone u plavoj, pastelno ružičastoj ili bijeloj boji te traperice širokih nogavica, najopušteniji trend preuzet iz modnih devedesetih godina, a koji ćemo kombinirati uz tenisice i cipele na potpeticu. Dok Stradivarius ima najbolju ponudu širokih relax modela traperica, Mango i reserved baziraju se na ispranom traperu i zanimljivim patchwork tehnikama. Uterqüe ponuda puna je trapera prilagođenom business stilu i denim materijalu tamne boje - blejzer od trapera ili dugi kaput su statement komadi za isticanje iz mase. 

image
Traperice širokih nogavica (199,90 kn)
image
Sako od trapera (973 kn)/ traperice s prošivima (650 kn)/ traper košulja (455 kn)/ dugi kaput od trapera (1890 kn)