Održivost u prvom planu

Odabrali smo 6 komada koje želimo iz nove H&M kolekcije

23. ožujak 2021.
Fotografije: H&M
Gloria Glam

Uz nosivu kombinaciju sportskih elemenata i minimalističkih elemenata iz 90-ih, ključni predmeti uključuju crop majicu s kapuljačom, slip haljinu s naramenicama na vezanje i detaljima sa strane te traper prsluk bez rukava s prišivenim džepovima.

Za proljeće 2021. H&M poduzima još jedan korak u svojim naporima za održivost, vodeći promjenu u modnoj industriji donoseći nove inovativne materijale poput Agraloop™ Biofibre™, koji se povećao u opsegu i količini koja se koristi od prvog predstavljanja u H&M asortimanu. Kolekcija H&M Spring 2021 biti će dostupna od 25. ožujka u trgovinama širom svijeta i online na hm.com.

Kolekcija crpi inspiraciju iz minimalističke nonšalantnosti 90-ih i poigrava se volumenom i lakim krojevima. Ključni komadi ove kolekcije su haljine koje su nosive u svim prigodama, majice bez rukava, sakoi, kratke hlače s elastičnim pojasevima, traper hlače te proljetni kaput.

Nakon što je debitirao u H&M Conscious Exclusive AW20 kolekciji, Agraloop™ Biofibre™ sada je proširen do glavnih kolekcija, još jedan inovativan primjer kako je Conscious Exclusive dokazani inkubator za nove tehnologije i materijale. Pretvarajući otpad od usjeva hrane - u ovom slučaju otpad od konoplje od uljanog sjemena - u prirodno vlakno, Agraloop™ Biofibre™ može se naći u nekoliko komada, kao što su majice s kapuljačom i bez rukava te lagani kaput. Odabrali smo svojih 6 komada koje želimo. 

Ostatak kolekcije sadrži druge održive materijale, od kojih neki ostaju neobojeni, uključujući materijale poput organskog pamuka, trapera i poplina te svježeg organskog lana koji odražava ambiciozni cilj H&M-a da do 2030. godine koristi samo 100 posto reciklirane ili druge materijale iz održivih izvora. Sveukupno, paleta boja je ujednačena i neutralna - bež, siva i crna - omogućujući na taj način mnoštvo osobnih kombinacija stila.