U duginim bojama

Opsesija šarenim, ljetnim nakitom

10. kolovoz 2022.

Fotografija: Instagram 

Motivi koralja, školjaka i morskih zvijezdi vraćaju nas u djetinjstvo: guštamo u ‘over the top‘ estetici koju ovoga ljeta gradimo i njegujemo upravo nakitom.

Nije tajna da ljeti volimo podjetinjiti. Nosimo vedre i šarene outfite, lepršave materijale sa sitnim uzorcima, vraćamo se šeširićima i sandalama, a na ruke stavljamo i do deset narukvica, onih tankih, raznobojnih, s privjescima i simbolima koji prizivaju i zadržavaju ljeto. Vraćamo se perlicama i kockicama sa slovima, razmjenjujemo narukvice s bliskim osobama u znak prijateljstva, usklađujemo ih s bojama na noktima ili ih sami pletemo. Kad su ljeto i narukvice u pitanju, svakako vrijedi "više je više" pravilo: iako jedan končić koji nježno obavija zglob označava nježnost i eleganciju, njih nekoliko će dati polet outfitu, uzdići ga iznad gradskih ulica i preseliti ravno na stjenovitu obalu ili plažu.

Što se prstenja i naušnica tiče, suptilne i decentne komade mijenjat ćemo za masivne i upečatljive, različitih oblika i nijansi koje možda nismo navikli nositi. Privlačit ćemo tako pažnju na preplanuli ten, razbibrigu kojom ljeti odišemo i zanos u koraku. A kad smo kod koraka, vrijedi spomenuti i omiljeni ljetni dodatak, takozvane anklets, u prijevodu - nanogice - trend kojem zadnjih par sezona ne možemo odoljeti, a ni ova nije iznimka.

Zbog utjecaja y2k mode koja, iako na zalasku, još uvijek odjekuje ljetom, nosimo one komade koji svoj luksuz skrivaju upravo u neodoljivim over the top detaljima. Odabrat ćemo nakit sa sidrima ili školjkicama, jedrima ili koraljima, koji će biti neponovljivo classy. A kao kontrast visokoj modi, kao nakit ćemo nositi i ulaznice s festivala u obliku narukvica, kao i gumice za kosu koje čuvamo za trenutke kad nam postane prevruće. Opustošit ćemo i štandove sa suvenirima u potrazi na najvedrijim kombinacijama.

image

Eksplozija šarenila u kolekcijama nizozemskog brenda Le Veer

Čak i ako ne znate preferirate li decentan končani nakit ili upečatljive, masivne privjeske, odlučiti se ne morate za jedno. Kao što smo rekli, ključ je u "više je više" pogledu na svijet. U tome je čar i snaga ljeta - što svojom toplinom poziva na rasplesanu opuštenost, što nam dozvoljava da zlato kombiniramo s koncem, a drago kamenje s plastičnim smajlićima.

image

Raznobojna narukvica The Smiley Rainbow sa safirima; Roxanne First (2.176,95 kn)/Zlatna perlasta narukvica; Astrid & Miyu (75 eura)/Teniska narukvica duginih boja Amina Muaddi; Fatfetch (440 eura)/Perlasta narukvica Missoma (612,96 kn)/Kristalna BE FREE nanogica; Tbalance Crystals (586,31 kn)

image

Kristalni lančić Bottega Veneta; My Theresa (650 eura)/Naušnice u obliku zvijezde od kristala; Amina Muaddi; Moda Operandi (7.738,95 kn)/Šareni prsten sa safirima Effy; Macys (7,966.11 kn)/Prsten u duginim bojama Hatton Labs; Farfetch (446 eura)/Zlatna narukvica sa smajlićem Martha Calvo; Net-A-Porter (143.44 eura)