Ljeto u mislima

Ove bluze vraćaju ljetnu vibru

16. listopad 2020.
Fotografije: Promo
Ines Madunić
Ines Madunić

Iako je već neko vrijeme jasno da je jesen jako ozbiljno ovdje, u mislima smo još u ljetu. Zato biramo baš takve uzorke na bluzama i košuljama.

Za oko nam je zapela Casablancina svilena košulja iz nove, jesenske kolekcije koja je kao stvorena za kišne dane kad nam treba malo pozitive. U pastelnim bojama i s pravim ljetnim uzorkom, uz nju ćete se osjećati kao da je ljeto tek počelo. Cijela kolekcija dizajnera Charafa Tajera za njegov brend Casablanca u tim je tonovima i baš zaziva ljetne mjesece. 

Ovaj finalist LVMH nagrade za najboljeg mladog dizajnera inspirirao se, čini nam se, dizajnom Giannija Versacea, jer njegove košulje i bluze daju baš takav, flambojantni osjećaj. Tajer otkriva kako se inspirirao prirodom i arhitekturom talijanske obale, prvenstveno jezerom Garda, poznatom po velikim vrtovima, pogledom na snježne vrhove planina i antičkom arhitekturom. Kolekcija je prepuna pastelno roze te zelene i bijele, a dominiraju motivi dalmatinera, naranče i narančina cvijeta.

Predivnu kampanju pogledajte na Casablancinom Instagramu, kolekciju pronađite na Net-a-Porteru, a mi smo pronašli još nekoliko opcija za jesenske bluze s ljetnim uzorcima. 

I dok se neki odlučuju za zemljane boje tijekom jeseni, nama se baš sviđaju ovi pastelni tonovi koji se mogu kombinirati uz sve, a sigurni smo da ćemo uz takve uzorke lakše dočekati proljeće i ljeto. 

image
Casablanca svilena košulja - €752,31 (Net-a-Porter) // Cvjetna bluza - €24,99 (H&M) // Košulja s cvjetnim detaljima - 199,90 kn (Reserved) // Košulja s motivom - 149,90 kn (Zra) // Savannah Morrow bluza na vezanje - €453.51 (Net-a-porter)