‘Ćevapi & Fries‘

Ove limitirane tenisice odaju počast Jugoplastici

19. studeni 2020.
Fotografija: Canva; promo 

Novom limitiranom kolekcijom sportski brend adidas počast je odlučio odati Jugoplastici i zlatnom dobu europske košarke u osamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Kao nositelju kvalitetne europske košarke, sportski brend odlučio je odati počast klubu Jugoplastika koji je tri puta za redom bio proglašen prvakom Europe. Radi se o BSTN x adidas Forum High kolekciji, koja slavi košarkašku dominaciju i tradiciju na Balkanu, a kako su napisali, dostupno je samo 150 pari tenisica koje se mogu osvojiti sudjelovanjem u nagradnoj igri. Uključiti se može svatko donacijom jednog eura organizaciji Seebrücke, a proglašenje dobitnika tenisica je 20. studenog.

Kolekcija naziva "Ćevapi & Fries" spaja jedinstvene karakteristike europske i američke košarke i njihovu zajedničku ljubav prema igri. Sastoji se od dva modela tenisica - niskog te onog visokog, bijele boje s detaljima u plavoj i boji senfa, s natpisom Jugoplastika. Inače, košarkaški klub nosio je ime po tvornici Jugoplastika koja je između ostalog izrađivala i sportske torbe za adidas. Na društvenim mrežama već su pronašle brojne obožavatelje, a izgledaju ovako.