GG x Cloud&Co. inicijativa

Podržavamo domaće kreativce: A‘Marie by Anamarija Brkić 

07. travanj 2020.
Fotografije: Anamarija Brkić

U suradnji s Katarinom Zmazek iz Cloud&Co. svakodnevno vam predlažemo domaće kreativce čiji su proizvodi vrijedni kupnje. Dizajnerica Anamarija Brkić otkrila nam je kako se ona nosi s problemima koje je donio koronavirus, a u njezinoj smo ponudi pronašli i tri komada koje želimo imati. 

Kolekcije brenda A'Marie volimo i pratimo, a iza njih stoji dizajnerica Anamarija Brkić. Bezvremenska moda koju stvara osluškuje prave potrebe žena koje žele imati komad odjeće koji je nosiv godinama i lako se uklapa u osobni stil.

A'Marie dizajn ne podliježe aktualnom trendu već ima puno značajniju i dugotrajniju ulogu u odijevanju žene, govori nam Anamarija. "Stava smo da svaka žena od A'Marie komada kreira svoj trend i to načinom na koji ga nosi i prezentira kroz svoju energiju i stil života. Mi smo samo tu da je inspiriramo i damo joj potrebne elemente da se kroz modu izrazi onako kako ona to želi. Cijenimo individualnost, originalnost, karakter, slobodu izražavanja. Biti svoja je biti u trendu i to je poruka koju želimo poslati svim ženama koje nose našu odjeću", rekla nam je dizajnerica. Na njezin brend koronavirus je ostavio traga, počevši sa zatvaranjem trgovine, ali i obustavom većeg dijela posla. 

image
Fotografije: Anamarija Brkić

"Online platforma i društvene mreže su nam aktivne, i dokle god kurirske službe rade mi ćemo se truditi da tako i nastavimo funkcionirati, poštujući maksimalno mjere zaštite. Pripremamo dalje novu Basic kolekciju od našeg omiljenog Lenzing - MicroModala koji je za ove trenutke boravka u kući idealan - podatan, izuzetno kvalitetan i izdržljiv", kaže. 

Kreativnost joj je u ovim trenutcima najveći saveznik, pomaže da ne razmišlja o problemima u kojima se trenutno nalazi. Anamarija se otisne u svoj svijet mašte i na trenutke zaboravi sve što se događa. Oslikava tkanine, osmišljava vezove i spaja ugodno s korisnim u vrijeme epidemije.

U ovoj situaciji nitko nije mogao imati spreman plan kako nastaviti s poslom. Bitno je zadržati optimizam i nastaviti s radom, kao i A'Marie brend. "Planiram nastaviti s radom kao da se ništa nije desilo. Puno stvari smo imali u planu pa ako ostvarimo 50 posto od planiranog, bit ću jako zadovoljna. Vjerujem kako će svakako biti potrebna prilagodba, ali ne sumnjam da ćemo se svi zajedno u tome snaći i pomoći jedni drugima".

image
Fotografije: Anamarija Brkić

Izazovno je i predstavljanje novih kolekcija i linija. Koronavirus zadesio nas je u razdoblju kada većina dizajnera upravo to ima u planu. Anamarija nam kaže, ako je uspije realizirati i proizvesti prema planu, predstavit će je kao i uvijek do sada kroz društvene mreže i online platformu te medije koji prate i podržavaju njezin brend. 

Posao je trenutno usmjeren prema online platformama. "Gubitci su nemjerljivi, mi smo kroz dugi niz godina puno ulagali u kvalitetu, ambalažu, kvalitetan tim i cjelokupnu pozitivnu percepciju brenda ali sve je to i dalje tu, i kada sve ovo ostavimo iza sebe potrudit ću se da, sa svojim timom nastavim sa svime gdje smo stali. Na sreću online shop funkcionira, u pripremi nam je niz aktivnosti vezan za online kao i nekoliko linija koje su za vrijeme izolacije i perioda u godini koji je pred nama, idealne, tako da koliko god možemo se svemu prilagođavamo", govori i nadodaje da podržava sve male lokalne proizvođače i ponosna je kada vidi kako se uspješno razvijaju i plasiraju. "Imam baš puno favorita, pa će mi biti teško izdvojiti neke, ali evo prvi izbor: Cloud & Co, Maja Tomljanović i Ana Tevšić

Kako pomoći?

- Umjesto online shoppinga u stranim trgovinama, kupovinom podržite domaći dizajn - većina narudžbe prima preko društvenih mreža 

- Razveselite dragu osobu poklonom iz izolacije - od odjevnog komada do dekoracije za dom ili nakita

- Domaće kreativce pronađite pod #ggzakreativce i #cantstopcreativity te ih preporučite svojim prijateljima.

Između haljina, hlača i mekanih pletiva, izdvojili smo tri majice brenda A'Marie koje ćemo nositi nakon izlaska iz karantene.

image
Bow majica s bočnim izrezima 610 kn / April majica nabranih rukava 530 kn / Kiko asimetrična majica 510 kn