LA BOUTIQUE MONTAIGNE

Pogled u prvu Jacquemusovu trgovinu u Parizu

27. rujan 2022.

Fotografija: Instagram

"Za mene je ovo ostvarenje sna, prvi puta kada sam bio na ovom mjestu 2011. prikazao sam svoju treću modnu kolekciju ", rekao je Jacquemus povodom otvorenja prvog pariškog butika.

Posljednjih nekoliko sezona Simon Porte Jacquemus dobro je koristio koncept pop-up butika po Londonu, Milanu i Parizu, no posljednji butik otvoren na pariškoj Av. Montaigne mogao bi ostati prvi stalni dućan francuskog dizajnera. Jacquemus ima jaku zajednicu na Instagramu, pa se većina prodaja ostvaruje online, no butik je logičan korak u širenju njegovog brenda. Jacquemus Store se nalazi između Gucci i Jil Sander butika i otvara svoja vrata taman s početkom Tjedna mode u Parizu, za vrijeme kojeg će u gradu boraviti brojni modni insajderi, urednici i influenceri.

Dio interijera dizajner je pokazao na Instagramu, a viđena estetika prati onu njegove posljednje kolekcije "La Papier", koju karakteriziraju bijele i bež nijanse. Sam prostor uređen je tako da se čini kao da se ne nalazite samo u modnoj trgovini, već muzeju ili galeriji u kojoj odjeća i modni dodaci izgledaju poput eksponata vrijednih divljenja. Dio trgovine je i veliki aparat za kokice. Još uvijek nije službeno potvrđeno hoće li butik ostati stalno otvoren, no sigurno je da ćete ga moći posjetiti u sljedećih pet mjeseci. S obzirom da Jacquemus bazira kolekcije na bojama, vjerojatno je i da će interijer, ako ostane otvoren, mijenjati izgled i boje sukladno novim kolekcijama. 

image

Fotografija: Instagram

image

Fotografija: Instagram

image

Fotografija: Profimedia