Noćna modna priča

Nika u ‘it‘ komadima sezone

25. rujan 2020.
Fotografije: Matković&Vild

Glazbenica Nika Turković, koja nas je osvojila svojim glazbenim i vizualnim izričajem, samo za novi broj magazina Gloria Glam snimila je čaroban editorijal i prva odjenula komade iz nove H&M Studio kolekcije i nama odgovorila na nekoliko modnih pitanja.

Što je za vas moda i na koji je način konzumirate?

- Za mene je moda kvaliteta, jednostavnost, minimalizam i miješanje ženskog i muškog. Obožavam mušku modu na ženi i to mi je jedna od najprivlačnijih stvari na svijetu, pa je i sama na taj način konzumiram. Volim se igrati s jednostavnim komadima, monokromatskim bojama, ali zanimljivim dizajnom i super detaljima. Takva sam oduvijek, ali sada je taj neki moj modni "izričaj" na vrhuncu.

Da se možete vratiti u neko modno razdoblje, koje bi to bilo?

- Definitivno 90-e. Moja mama je u to vrijeme baš bila definicija svega što sam gore navela, i nosila je to savršeno. Mislim da bismo bile super prijateljice da smo se u to vrijeme poznavale i zasigurno bismo dijelile ormar. Danas smo se ipak modno malo razišle jer se ona nipošto ne bi vratila u to razdoblje.

image
Košulja od organdija s predimenzioniranim volanima i velike pozlaćene naušnice s kristalima H&M Studio Collection @www.hm.com
image
Haljina od pajeta i natikače H&M Studio Collection @www.hm.com; lančić s privjeskom i naušnice privatno vlasništvo; čarape iz fundusa stilista 

Rad kojih dizajnera vas oduševljava?

- U posljednjih par godina veliki sam fan skandinavskih dizajnera, pa su mi tako Acne Studios, Toteme i GANNI neki od omiljenih, dok obožavam Jacquemusa i vodstvo Daniela Leea u kućama Celine i Bottega Veneta. Od naših dizajnera uvijek su mi broj jedan - Klisab. Bez razmišljanja.

Koliko vam je važan fizički izgled i koliko mu pozornosti posvećujete?

- Rekla bih da mi je važan, ali više vremena ulažem u preparativu nego dekorativu. Njegujem kožu i kosu i brinem o tim nekim "prirodnim" elementima same sebe, kako bih naglasila ono što imam, no nemam potrebu ništa mijenjati niti drastično uljepšavati kako bi mi se fizički izgled "popravio". Vjerujem u ono da je najljepša ljepota ona prirodna, pa se uvijek trudim da je baš kao takvu maksimalno iskoristim i naglasim njene adute. Tako se i odijevam - tako da naglasim ono što imam, ali nipošto da sam previše "glasna" po tom pitanju.

image
Jakna od metalizirane kože i čizme H&M Studio Collection
@www.hm.com
image
Prsluk od organdija s predimenzioniranim volanima, majica od žerseja, hlače od gabarena i čizme H&M Studio Collection
@www.hm.com; naušnice i prstenje privatno vlasništvo

Koja su vaša sitna mala zadovoljstva?

- Osim standardnog "kućni ogrtač, maska za lice, trening i šetnja s psom", biram Harry Potter maraton i pržene krumpiriće kao "guilty pleasure". Živim za dobre filmove i serije te pokoji junk food tu i tamo. Mislim da nam to svima ponekad treba.

image
Vesta od vunenog pletiva, hlače od kože i predimenzionirane naušnice H&M Studio Collection @www.hm.comčarape iz fundusa stilista 

Što vam trenutno svira kod kuće - na što plešete, a čime se tješite?

Trenutno slušam novu Miley Cyrus i moram reći da jako uživam u njenom novom glazbenom pristupu. Ako sam super volje i čagam, često je to na Dua Lipu ili na svoj novi singl (jer nisam nikada mislila da ću moći na nešto svoje zaplesati), a ako sam tužna posežem za svim pjesmama koje je FINNEAS ikada napisao. On baš zna pogoditi.

image
Sako od gabardena i haljina s detaljima od organdija H&M Studio Collection @www.hm.com; lančić s privjeskom i naušnice privatno vlasništvo 
image
Haljina od plisiranog organdija, predimenzionirane naušnice s kristalima i čizme H&M Studio Collection @www.hm.com; lančić s privjeskom i prstenje privatno vlasništvo

Zahvaljujemo Zagrebačkm holdingu, podružnici Zagrebačke ceste, na ustupljenoj lokaciji za snimanje modnog editorijala

Styling: Romano Decker 

Make-up: Simona Antonović 

Frizura: Ante Pažanin @Salon Glamour

Veliki intervju s glazbenicom pročitajte u novom broju magazina Gloria Glam u kojem govori o uspjehu, samopouzdanju, uzorima, nesigurnostima i ljubomori.