Glamur i elegancija

Poseban nakit koji će zaokružiti svaki blagdanski look

02. prosinac 2022.

Fotografije: Press

Sponzorirani sadržaj/Lea Ladišić

Jedinstven i prepoznatljiv nakit inspiriran organskim oblicima prirode, ljepotom 18-karatnog žutog zlata i dragocjenim šarenim dragim kamenjem nameće se kao idealni modni saveznik u festive sezoni.

Pred nama je vrijeme slavlja i blagdanskog glamura, doba u kojem si dopuštamo modni maksimalizam i hedonističko raspoloženje - pojačavamo sjaj, raskoš i rado ćemo pretjerati s modnim odabirom ili izborom nakita - ovo je vrijeme u godini kada je to dopušteno, pa i poželjno. Uz elegantne, party ili ekscesivno glam modne kombinacije, naravno, najbolje se slaže nakit koji je dostojan svečanog razdoblja pred nama. 

image

Kolekcija ‘Lunaria‘, brenda Marco Bicego

Komad nakita s dijamantima sjajan je prijedlog za blagdanski poklon, a ujedno je to intiman i poseban dar koji ostaje zapisan u uspomenama onoga koga darujete. A s druge strane, možda odlučimo počastiti sami sebe za kraj još jedne godine, s komadom nakita kojeg već neko vrijeme priželjkujemo. Maštamo o luksuznom nakitu koji nastaje po principima suvremenog načina proizvodnje, a u koji je utkana tradicionalna zlatarska tehnika koja se prenosi generacijama. Na umu nam je nakit brenda Marco Bicego, koji je u Hrvatskoj dostupan u draguljarnici Malalan.

Marco Bicego se naslanja se na bogatu tradiciju koja je vezana za područje gdje je talijanski nakit rođen - Trissino. Sve kreacije nastaju u Italiji ručnim radom, uz tradicionalne zlatarske tehnike koje nijedan stroj ne može zamijeniti. U izradi se koristi 18-karatno zlato, a često se kombinira s raznobojnim dragocjenim kamenjem. Dijamanti su zaista upečatljiv dar kojim se obilježavaju posebne prilike, a - bez obzira na boju, oblik i veličinu - čine idealan modni dodatak zbog kojeg će cijeli look "zablistati". 

image

Nakit iz kolekcije ‘Jaipur‘

"Nakit nije samo estetika, on je zbroj različitih stvari, vrlo je važno da je lako nosiv. Nakit mora biti jednostavan, njegov oblik izdefiniran, mora zadržati vrijednost i ostati aktualan kroz više generacija. I nakit i satovi tako postaju dio obiteljske tradicije i to je ono što im daje pravu vrijednost, bitno veću od one financijske", smatra dizajner Marco Bicego i dodaje kako mu je najvažnije da klijentice njegov nakit biraju nositi svakodnevno. Upravo smo takve, jednostavne i elegantne komade pronašli u njegovim kolekcijama. 

Jedna od zapaženijih linija ovog brenda je "Lunaria", kolekcija koju odlikuje nakit od 18-karatnog zlata te ručno gravirani motivi listića i cvijeta Lunaria (Mjesečnica), s detaljima koji čine važan dio svakog komada nakita. Ovom kolekcijom Marco Bicego slavi prirodu, svoju vječnu muzu, a komadi dolaze u nepravilnim oblicima, što je - uz ekspertizu ručne izrade nakita - njegov prepoznatljiv znak.

"Priroda, cvijeće i lišće oduvijek su bili izvori inspiracije za mene, i ostajemo odani ovim konceptima. Oni nam pružaju mogućnost istaknuti tradicionalne tehnike ručne izrade koje koristimo", izjavio je talijanski dizajner koji ističe kako bi nakit trebao biti nešto što osoba ističe na sebi, nešto s čime imamo vrlo fizički odnos. 

Kolekcijom dominiraju ručno oblikovane zlatne "pločice", nastale "bulino" načinom graviranja koji zlatu daje finu brušenu teksturu. Krajni rezultat podsjeća na nježno kretanje lišća na vjetru i kovitlanje prema plavom nebu, što je u nakit unešeno pomoću tamnog akvamarina. U ovoj kolekciji pronašli smo luksuzne primjere prstenja i naušnice od zlata koje će se idealno uklopiti uz svaki blagdanski styling - osobito uz elegantne crne outfite, uz bogati baršun ili klasičnu crvenu haljinu ili odijelo.

image

Kolekcija Jaipur

Kolekcija "Jaipur" je oda ljepoti prirodnih dragih kamena u kojoj smo pronašli nakit koji kombinira zanimljive nijanse dragog kamenja, a koje se uklapaju uz party lookove, šljokice te pozivaju na zabavu. Ova kolekcija vuče inspiraciju iz Indije - svaki kamen ove kolekcije potječe iz indijskog grada u kojem se klesanje kamena usavršavalo stoljećima. Bilo koji komad iz te linije bit će idealan za obožavateljice dragog kamenja, osobito za one koje vole nakit koji se ističe bojom. 

"Najsretniji sam kada vidim ženu koja nosi moj nakit kao da je neodvojio dio nje - nešto što nikada ne skida", poručuje dizajner pa ako poznajete ženu koja se uz svoj nakit iznimno veže, bilo koja od jedinstvenih kolekcija Marca Bicega bit će odličan odabir za iznenađenje - bilo ispod božićne jelke ili za neku posebnu priliku. Bez obzira na to odlučite li se za neki od klasika iz Marrakech kolekcije, za koju smatra da je učinila njegov brend prepoznatljivim ili pak na prvu high jewellry kolekciju koju je predstavio početkom ove godine. 

Nakit ovog zlatara dostupan je u 50 zemalja diljem svijeta, kao i u Hrvatskoj, u sklopu Malalan Zagreb ponude, a u nastavku izdvajamo izbor gg redakcije. 

image

Prstenje i naušnice iz kolekcije Lunaria

image

Narukvica, ogrlica i naušnice iz kolekcije Jaipur

image

Narukvice iz kolekcije Marrakech Onde


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glam x Draguljarnica Malalan