Shopping vodič

Priprema garderobe za ljetnu sezonu uz budget friendly modne opcije

12. svibanj 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Odavno je poznato da se stil ne može kupiti novcem, već da se pametnim izborom i uz racionalno baratanje budžetom možemo jednako moderno i elegantno odjenuti.

Komadi za koje izdvajamo više novca te koji su u višem cjenovnom rangu trebali bi biti vječni, a njih pametno kombiniramo s onima pristupačnijih cijena kako bi se dobili lookovi iskoristivi u više prilika i sezona. High street brendovi uvijek nude klasične, kao i trendi komade po nižim cijenama, a često je riječ i o dobroj kvaliteti. Primjerice, & Other Stories ove godine nudi mnoštvo dobrih komada obilježenih dizajnom Los Angelesa koji odišu svježinom i kalifornijskim boho stilom, koji se može nositi kako na plažu, tako i u barove ili u centar grada. Kombiniraju se slojevito, kako bi cijela kombinacija izgledala lepršavo i romantično.  

Arket i COS nude estetiku jednostavnosti i u svojim kolekcijama kriju trendove, dok se s druge strane nalazi klasika. Ona nam je prijeko potrebna za osvježavanje naše proljetne i ljetne garderobe. U prvom redu to je bijela basic majica kratkih rukava, lanene bijele hlače koje nikada ne izlaze iz mode, balerinke te pozlaćeni jednostavni nakit. Kao kod mnogih brendova, i ove kuće nude prozračne materijale poput lana, pamuka i svile. Iako se radi o "jednostavnim" materijalima, potrebno ih je uvrstiti u kombinacije za svaki dan, s traperom, finim pletivom ili sličnim materijalima. 

Cvjetni uzorci na svili ili retro uzorci na lanu ili pamuku također su zastupljeni u kolekcijama ove sezone. Upravo cvjetnim uzorcima otvaramo sezonu lijepog vremena, a brednovi Maje i Sandro nude francuski šik u obliku pletenih kombinacija, bilo da se radi o kratkim hlačama i topovima ili o haljinama. Sviđaju nam se i kratki kardigani koji su praktičan komad za slojevito odijevanje, uz večernje haljine i dnevne kombinacije.

Ističu se i drugi dezeni po uzoru na Dior, Hermès i Chloé. Takvi uzorci nose se od glave do pete ili pak u jednostavnijim varijantama s bijelim ili bež komadima odjeće. Modni dodaci su kao i uvijek poželjni, a naočale su i ove sezone zadržale svoj retro izgled, dok se s torbama i nakitom rijetko može pretjerati. Ovo je naš izbor:

image

Lanene hlače & Other Stories/ midi haljina Maje/ sunčane naočale & Other Stories/ lanena košulja & Other Stories/ natikače na petu & Other Stories

image

Pleteni prsluk Sandro/ kardigan u dvije boje Sandro/ hlače s uzorkom Sandro/ prsluk Sandro/ kratke pletene hlače Sandro

image

Komplet bluza i suknja od plisea Forte Forte/ sandale na nisku petu Arket/ t-shirt COS/ dvobojna ogrlica COS/ pleteni ceker COS

image

Komplet od lana Arket/ traperice & Other Stories/ grudnjak & Other Stories/ haljina s uzorkom & Other Stories