Nova kolekcija

Pritajeni seksepil u režiji dizajnerice Nensi Dojaka

20. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

Sofisticirano, ženstveno i kao uvijek, toliko poželjno, Nensi Dojaka svakom kolekcijom nadograđuje svoju estetiku i dizajn kojim se smjestila na sam vrh modne scene.

Unatoč smrti kraljice Elizabete II., londonski Tjedan mode održao se gotovo prema planu. Zabave i popratni događaji su bili otkazani, no većina dizajnera prikazala je svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godine, a istaknula su se brojna nepoznata dizajnerska imena, dok su se od etabliranih miljenika industrije izdvojili JW Anderson i dizajnerica Nensi Dojaka, relativno nova zvijezda modne industrije koju obožava javnost koliko i kritika. Sa svojim odjevnim komadima, koji se doslovno nalaze na granici donjeg rublja i večernje toalete, Nensi je okupirala pažnju modne scene i pritom  nije ponudila vulgarnu modu već siluete koje grle svaki oblik tijela i donose ženstvenost u suvremenoj verziji.

Dojaka je za proljeće 2023. godine proširila kolekciju i predstavila nekoliko lookova s hlačama, trapericama i večernjim topovima, a kao dodatak koji vraća na početak tisućljeća izdvojili su se ukrasni lanci oko struka.

Metalik, srebrni komadi i šljokice čine komade savršene za večernje prilike i izlaske, dok je lajtmotiv kolekcije srce koje se ponavljalo na nekoliko kreacija. Ističu se i pletene slingback cipele s dodatkom kristala koje bi mogle postati novi večernji favorit svake fashionistice. Transparentne tkanine, izazovni krojevi i izrezi ostaju prepoznatljivi znak njezine estetike, no ova kolekcija obogaćena je i dodatkom čipke koja u ovom slučaju naglašava tanku granicu lingerie i ready-to-wear komada. 

Nude haljina u boji kože, s dodatkom zlatnih ljuskica poseban je primjerak, kao i posljednji look u tamnoj nijansi crvene koji je ogledni primjerak Nensi Dojaka estetike i razlog zbog koje volimo vidjeti njezin dizajn. Moramo izdvojiti i look u nježnoj lila nijansi s tankim trakama koje vizualno laskaju figuri i dodaju pritajeni dojam futurizma.