Style inspo

Raskoš marame u kosi i modne ikone koje su je nosile

01. kolovoz 2020.
Fotografije: Getty Images/Profimedia/Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Vrijeme je da marama za kosu postane dio dnevnog stylinga - nosile su je ikone prošlog stoljeća, a u 2020. godinu su je vratile popularne ‘it‘ djevojke i obožavateljice nostalgične mode.

Instagram celebrity kultura uvelike utječe na trendove koji se s vremenom prenose i na naše ormare pa su se primjerice vratile i bandana marame, modni dodatak za koji su mnogi vjerovali da više neće biti 'in'. Supermodeli današnjice obožavaju taj nostalgični trend i stil 90-ih godina pa se on polako ali sigurno s njihovih Instagram profila preselio i u našu stvarnost.

Tako nam je 2020. godina donijela ponovnu popularnost marama i učinila ih 'it' modnim dodatkom ljeta. Ne mislimo samo na one karakteristične za spomenute 90-e godine, nego i na one elegantnije i svilene, koje su nosile ikone poput Brigite Bardot, Audrey Hepburn, pa i one novijeg doba poput Rihanne. I na sceni luksuzne mode marame su doživjele veliki povratak, pa je kreativna direktorica Diora Maria Grazia Chiuri u posljednju Resort kolekciju u svaki od lookova uključila i maramu u kosi kao dodatak koji elegantnom stylingu daje dozu ležernosti. 

Nekad se nosila kao rubac, pa i nonšalantno ali elegantno zabačena preko ramena, da bi se kasnije nosila u stilu J.Lo ili poput Carrie Bradshaw iz serije Seks grad...mogućnosti za stiliziranje su neograničene, jedino što vam je potrebno je stilski uzor koji će vas inspirirati. Od Sophie Loren do Belle Hadid, imamo nekoliko prijedloga. 

Omotana oko glave 

image
Glumica Sophia Loren 1957. godine

Kao rubac uz mačkaste sunčane naočale

image
Audrey Hepburn 1963. godine

Stylish s čvorom na stranu

image
Supermodel Twiggy 60-ih godina u backstageu nakon modne revije

Londonska buržoazija

image
Engleska glumica Helen Mirren u Londonu 1975. godine

Na "Sex and the city" način

image
Sarah Jessica Parker za vrijeme snimanja serije Seks i grad

U modnom miksu 

image
Pjevačica Rihanna

Look iz karantene

image
Model Adut Akech

Devedesete u 2020. 

image
Model Bella Hadid
image
Pjevačica Dua Lipa