gg izbor

Ravne natikače na listi želja koje se i ove godine rasprodaju

25. svibanj 2022.

Fotografije: Promo

Uz sve cipele i ljetne sandale, must have su udobne, ravne natikače, a posljednjih godina jedan se model ne skida s liste omiljenih.

Luksuzne kožne sandale Hermès Oran dizajnirao je još 1997. godine Pierre Hardy. Vodi se jednostavnošću prilikom kreiranja - sandale su rađene od kože, ravnog potplata uz dodatak jednostavnog slova H koje označava da je riječ o ovom modnom brendu. Elegantne, no prikladne za svaki dan. Praktične i udobne. Dostupne su u neutralnim bojama i njihova snaga se krije u činjenici da pristaju uz baš svaki komad odjeće iz ormara. Dvadeset godina kasnije, ravne kožne sandale i dalje su opsesija modne scene - ovaj ljetni basic komad čini osnovu garderobe i zapravo je nezamjenjiv staple.

Od prve verzije do danas cijena je porasla pa danas za njih treba izdvojiti oko 660 dolara, no osim Hermesa, i ostale modne kuće imaju svoju inačicu ovih klasičnih sandala. Saint Laurent im konkurira s kultnim Tribute natikačama, a high street brendovi preuzeli su najbolje od obje modne kuće i svake sezone nude inačice koje podsjećaju na dizajnerske verzije. Bez obzira kojem se brendu priklonili, ravne kožne sandale u smeđoj, crnoj ili bijeloj nijansi su ljetni klasik koji će se nositi godinama nakon.

image

Kožne sandale Zara (199,90 kn)/ sandale H&M (15 eura)/ kožne sandale & Other Stories (79 eura)/

--- 

image

Kožne sandale Hermes (660 dolara)/ kožne sandale Saint Laurent (gore i dolje desno) - 525 eura)