Na listi želja

Recept za pariški chic 70-ih: Celine bucket torba

01. srpanj 2020.
Fotografije: Celine/Imaxtree

Model iz kolekcije modne kuće Celine ponovno je probudio želju za torbama u obliku kantica - bezvremenski komad našao se na našoj listi želja.

Kreativni direktor Hedi Slimane u svojoj Celine kolekciji za proljeće/ljeto 2020. godine modnim nas je vremeplovom odveo u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, s boho dizajnom koji opisuje chic Parižanku tog vremena. U stylingu kojim prevladava traper isticale su se modni dodaci, najviše torbice na kojima je Slimane suptilno istaknuo logo pariške modne kuće.

image
Fotografije: Imaxtree

Bucket torba viđena na pisti ipak nam je najviše zapela za oko. Otkako ih je Mansun Gavriel učinio 'it' modnim dodatkom još prije deset godina, bucket torbe zadržale su na sceni sve do danas, a u režiji Slimanea Celine bucket torba dobila je redizajn, pa osim prepoznatljive kopče u obliku logoa ima i oblik koji podsjeća na 'čunj' - sa suženim gornjim dijelom, pa ju je i lakše nositi ispod ruke nego što je to slučaj s klasičnom bucket torbom. Dolazi u boji karamele i baš kako nam je dizajner predložio u looku iz kolekcije, najbolje će se slagati s traper trapezicama, kariranim sakom i laganom bluzom boho stila ili poslovnom košuljom na prugice. 

image
Celine bucket torba/ 1950 eura