S dobrom svrhom

Safe Sex Forever: Gaultier i cool čarape

07. travanj 2021.
Fotografija: Instagram
Ines Madunić
Ines Madunić

Dizajner svu zaradu od čarapa donira udruzi Sidaction.

Jedino za čime žalim? Što nisam izmislio kondom, najljepši komad odjeće", slavna je izjava Jean-Paula Gaultiera. Modni dizajner dugogodišnji je borac protiv HIV-a, a njegova prva kampanja "Safe Sex Forever" izašla je 1996. Sad je postao ambasador francuske organizacije Sidaction pa je tim povodom osmislio čarape s baš tim natpisom. Par košta 22 eura, prihodi u potpunosti idu toj organizaciji, a Gaultier je tijekom haute couture revija za proljeće/ljeto 2021. organizirao virtualnu gala donatorsku večer za Sidaction.

Njegov je partner Francis Menuge preminuo upravo od AIDS-a 1990., a otad Gaultier često koristi svoj utjecaj kako bi ukazao na problem HIV-a. 

"Borba protiv AIDS-a za mene je prije svega osobna priča i jako mi je bliska srcu. Suočio sam se s time rano, sjećam se odbijanja s kojima su se suočavali pacijenti na početku. To mi je uvijek bilo užasno jer sam znao da se svi možemo suočiti s time. Želim doprijeti do mladih i pokušati povećati svijest jer oni uvijek misle da ih se HIV i AIDS ne tiču", izjavio je Jean-Paul Gaultier.