Za cool dojam

Šest detalja koji transformiraju outfit u modni pogodak

12. veljača 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Modni detalji pretvorit će monotonu - jednostavnu modnu kombinaciju u stilsku zvijezdu. Pažljivo birajte svoje favorite, a mi izdvajamo 6 onih koji će obilježiti 2023. godinu.

Supersized torbe

Era minijaturnih torbica približava se svom kraju, pa iako se na modnim pistama nose u raznim kombinacijama - oko vrata, na ruci ili oko struka, fokus se još jednom preusmjerava u drugi ekstrem. Velike i XXL torbe u koje stane baš sve što zamislite dominirale su modnim pistama u kolekcijama za 2023. godinu. Louis Vuitton i Bottega Veneta su nas uvjerili da je veće u slučaju dnevne torbe - bolje. 

Vrijeme cool remena

Remen je modni dodatak koji je bio pomalo zanemaren - promatran isključivo kao komad koji ima svoju praktičnu svrhu, zaboravljamo da remen u modnoj kombinaciji može biti završni statement i trenutak koji će transformirati look. Miu Miu je brend koji je fokus vratio na remen, a umjesto jednog, u kolekciji za jesen 2022. modeli su nosili dva kožna remena. Osim Miu Miu, i ostali dizajneri pridružili su se nakani da se remen vrati u sam vrh popularnih i efektnih modnih dodataka. Potražite barem dva klasična modela, kao i jedan oversized - s upečatljivom kopčom ili neobičnim uzorkom. 

3D cvijeće

Magda Butrym, Loewe, Prada su neki od brendova koji su se posvetili izradi cvjetnih dekoracije od tkanine. 3D cvijeće i aplikacije inspirirane mirisnom prirodom ovog će proljeća biti zaslužne za dozu romantičnog i pomalo pomaknutog stila - ovisno za čiju se dizajnersku izvedbu odlučite. Carolina Herrera je predstavila ženstvene siluete i cvjetne aplikacije koje zrače elegancijom, a Prada je ispreplela svoj utilitarni dizajn s dozom nježnog cvijeća. 

Džepovi

Cargo stil i nanizani džepovi ostaju snažan trend i u 2023. godini će nas podsjećati na opsesiju nostalgičnim modnim trendovima koja je obilježila 2022. Osim na hlačama, džepovi su sada dio suknji mini i midi dužine, ali i jakni, majica i kombinezona i privlače pažnju svojim naglašenim dizajnom. 

Jedan nije dovoljan

Klasična Mary Jane cipela doživjela je renesansu na modnoj sceni i svakako će obilježiti godinu kao jedan od najpopularnijih modela. No, osim klasične Mary Jane cipele, odvažite se na modele pojačane s nekoliko remena. Tamno remenje u nizu ne odnosi se nužno na Mary Jane modele, pa i sandale, balerinke i visoke potpetice umjesto jednog, nose nekoliko remena, kako bi željeni efekt bio primijećen. 

Metalno pojačanje

Ili nakit za tijelo, ako ćemo biti doslovni - topovi sačinjeni od hladnog srebrnog ili zlatnog metala rashladit će tijelo za vrijeme ljetnih vrućina, no i puno toga će otkriti. Nanizane tanke lance u obliku topova zato stilizirajte već sada - preko dolčevite, potkošulje ili klasične majice kratkih rukava, kako biste casual modnoj kombinaciji dali na upečatljivom i kulerskom izgledu. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight